Barion Pixel Ma lenne 70 éves Józsa Imre: Mutatjuk a TOP 3 szinkronját a néhai legendának! – Coloré

Ma lenne 70 éves Józsa Imre: Mutatjuk a TOP 3 szinkronját a néhai legendának!

2024. 03. 18.

Józsa Imre 1954. március 18-án született Budapesten és 2016. októberében halt meg. A Jászai Mari-díjas színművész számos filmet szinkronizált, többek között ő volt Nicolas Cage és Mike Myers állandó szinkronhangja. De kölcsönözte a hangját C-3PO-nak a Star Wars-ban és Mr. Garrison-nak is a South Parkban.

Jozsa Imre 2
Forrás: Wikipédia

Mutatjuk a 3 kedvenc szinkronunkat a legendától:

1. A kedves robot

A Messzi-messzi galaxis legmókásabb figurája sokak szerint Józsa Imre hangján sokkal izgalmasabb, mint az angol eredetiben.

2. Nicolas Cage

Több tucat alkalommal szinkronizálta az Oscar-díjas sztárt, talán az egyik legmaradandóbb munkája az Ál/Arc című filmben volt, ahol SPOILER egy arccsere után a kezdetben pszichopata gyilkos játszó Cage-nek egy érzelmes rendőr szerepében kellett állnia a sarat és visszaszerezni az arcát. Ezt a kettőséget zseniális módon sikerült megszólaltani Józsa Imrének a magyar verzióba. Ezután a jelenet után a kilencvenes években már mindenki másképp gondolt a húsos barackra.

3. South Park

A popkultúra megkerülhetetlen része lett a négy trágár kölyök, akik erősen 18+-os stílusban osztják meg a véleményüket a világ dolgairól. Tanáruk, a nemi identitásában kissé zavaros, egy zoknibábbal élő Mr. ( SPOILER később Mrs.) Garrison finoman szólva se pályázhatna az év pedagógusa díjra. Ebben a videóban az év szinkronhangja díjra viszont nyugodtan pályázhatott volna a néhai színész, ugyan ebből a pár másodpercből is kiderül, hogy mennyivel jobb a magyar verzió az eredetihez képest.