Barion Pixel Közeleg a gyereknap! 7 hely, ahová érdemes elutazni május utolsó hétvégéjén – Coloré

Közeleg a gyereknap! 7 hely, ahová érdemes elutazni május utolsó hétvégéjén

2023. 05. 05.

Május utolsó hétvégéjén idén is a gyerekek körül forog majd a világ. Az idei gyereknapra a legtöbb városban készülnek, de most az ország legjobb programjai közül válogattunk, és olyanokat ajánlunk, amelyekért egy hosszabb autóutat is megéri megtenni.

Az otthoni játékokból megárthat a sok, de a családos élményekből soha. Lássuk az izgalmasnak ígérkező gyereknapi programokat a teljesség igénye nélkül.

Balaton

Május 27-én szombaton Balatonfüred múzeumai is a gyerekekre hangolódnak, a Vaszary Alkotóműhely, a Jókai Mór Emlékház és a Vitorlázeum is programokkal várja a kicsiket. Vasárnap a Tagore sétányon várják a családokat, többek között rendőrbemutatóval, falmászási lehetőséggel, koncertekkel.

Veszprémben a Színházkertben több hétvégén is gyerekfesztivált tartanak ebben a hónapban. A Gyerekkert különféle előadásokkal, játszó- és alkotóházzal, izgalmas játékokkal készül a gyereknapon is, reggeltől estig.

Május 28-án vasárnap a Tihanyi Hajóállomás is gyereknapi bulira készül, de színes programokat ígér a Tihanyi Babamúzeum is. A térség talán legizgalmasabb programja a Tihanyi-félsziget természeti- és épített kincseire fókuszál majd, az Örökségünk gyerekszemmel című programon különleges sétákra, túrákra és ismeretterjesztő játékokra invitálják a családokat.

Győr

Május 28-án ismét a gyerekeké a főszerep a Győri Állatkertben. Egész napo tréfás programok, állatbemutató, játékok, állatsimogató várják őket.

Debrecen

Ha Gyermeknap, akkor irány a debreceni Kultúrpark! Az ország első vidéki állatkertjében és egyetlen klasszikus vidámparkjában programkavalkáddal és korlátlan játékgép-használattal kedveskednek kicsiknek és nagyoknak.

Budapest, Vasúttörténeti Park

Szombaton és vasárnap is, a gyerekek számára ingyenes részvétellel várja a családokat a Vasúttörténeti Park, ráadásul a szervezők azt ígérik, programjuk színesebb lesz, mint valaha. 11 és 16 óra között koncertek és bábszínházi előadások lesznek láthatók, közben hajfonás, csillámtetoválás, játszósátor, finomságkóstoló, társasjátéksarok és sok egyéb program és játék is elérhető lesz.

Akinek utazni támad kedve, a Nyugati Pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba tartó nosztalgia különvonattal is érkezhet.

Ópusztaszer

Élménypedagógiás játékok a skanzenben, bőrmunka, tegezkészítés-bemutató, kemencés látványsütés, arcfestés, csillámtetkó – az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark vasárnap délelőtt 11 órától 17 óráig számít majd a gyerekekre és családjaikra.

Hortobágy

Gyermeknapi BarangoLÓ – kalandtúra várja a családokat május 28-án a Mátai Ménesben. A gyerekes családoknak, a lovas hagyományok iránt érdeklődő, vállalkozó kedvű felnőtteknek és fiataloknak is jó program ez: a résztvevők térképes menetlevelet kapnak, amely alapján a különböző állomásokhoz kapcsolódó feladatokat kell teljesíteniük. A mintegy 3 órás program alatt így végigjárják többek között a kocsimúzeumot, a ménistálló, a sportistállót, és talán lovagolni is lesz lehetőségük.

Tokaj

A Tokaji Fesztiválkatlan szintén ingyenes programokkal készül május 28-ára. Ismét lesznek ugráló- és légvárak, arcfestés és csillámtetoválás, de kézműves foglalkozás is (10 órától 18 óráig). Ezen kívül Pancsi Bohóc, Naninski és Figaro, Éltető Péter thai box mester és a Vidám Manók zenekar is fellép majd.

Nyitókép: Robert Collins / Unsplash