Barion Pixel Ezeknek az ételeknek az ízét emeli ki a sör – Nem csak a bor párosítható ételekhez, de nem ám! – Coloré

Ezeknek az ételeknek az ízét emeli ki a sör – Nem csak a bor párosítható ételekhez, de nem ám!

2024. 02. 01.

Bár a borok híresek arról, hogy kiemelik egy-egy étel ízét, ez a sörökről is elmondható!

A sör kesernyés ízét nem mindenki szereti, ám sok esetben ez a kesernyés íz az, ami jónéhány étellel kifogástalanul párosul.

Példának okáért a sajt, amit jószerivel borral képzelünk el, tökéletesen megy a sörrel, de a különböző csípősebb ételek ízvilágát is kiemeli. A grillezett halak is isteniek egy jéghideg sörrel, nem véletlen hát, hogy a strandon a hekk rendkívül népszerű!

Az olyan húsfélékhez, mint a marha vagy a sertés, jelenjen meg bármilyen formában, nagyon jól megy ez az aranyszínű, habos ital, de akár egy olasz tiramisu is pompás tűzijátékot eredményez a szánkban, ha sörrel öblítjük le!

Ismerd meg a söröket!

Két napon át tartó sörfolyam veszi kezdetét február 23-án az egyetlen hazai téli sörfiesztán, az immár nyolcadik alkalommal, a Serfőző szervezésében jelentkező, Indoor Sörfesztiválon. A több mint száz csapból korlátlanul kóstolható habos nedű mellett sörtörténeti kulisszatitkok és gasztronómiai finomságok is terítékre kerülnek, – a korábbi helyszíneket kinőve – idén már a Várkert Bazárban.

A sörimádók népes táborának legszebb téli pillanatait hozza el idén is az Indoor Sörfesztivál, ahol egy belépőjegy áráért korlátlanul – de mértékkel ajánlva – kóstolhatunk végig több mit százféle csapra vert seritalt, a hazaiakon túl a legismertebb sörnemzetek kis- és nagyüzemi különlegességeit.

A sörhöz különösen passzoló ételeket is kipróbálhatunk!
A sörhöz különösen passzoló ételeket is kipróbálhatunk!

A nem apadó sörfolyam mellett, a kihagyhatatlan esemény kiváló alkalmat kínál egy kis kultúrtörténeti töltekezésre, sörtörténelmi anekdotázásra is, ahol Katona Csaba „sörtörténész” viszi majd a szót, számtalan izgalmas historikus adalékkal bővítve az ismereteinket. A bevállalósabbak pedig a sörtörténeti kalandozásokhoz kapcsolódó sörivó versenyen fitogtathatják képességeiket.

A legkülönlegesebb hazai sörbörzén belekóstolhatunk a pálinkák, rumok és ginek ízvilágába is, a legjobbakból válogatva, kinek-kinek ízlése szerint. Mindemellett pedig mind a két nap izgalmas gasztronómiai kalandokat is kínál: a sörvacsorák keretében különleges fogásokhoz párosítanak habos nedűket.

Február 23-24-én tehát a Várkert Bazárban ismét habzik a sörünnep, naponta 17 órától, egészen éjfélig.

Elővételes napijegy: 12.990 Ft, a helyszínen 14.990, mely a korlátlan sörkóstolás mellett ajándék logózott pohárral is jár. A Sörvacsora 21.990 forintba kerül.

Nyitókép forrása: Pixabay