Barion Pixel Hétvégén elhagyta az otthonát Karsai Dániel: Tomboló közönség fogadta! – Coloré

Hétvégén elhagyta az otthonát Karsai Dániel: Tomboló közönség fogadta!

2024. 06. 17.

A napokban mutatták be a 6szín-ben az „Egy tökéletes nap” című darabot, amit Karsai Dániel, Szenteczki Zita és Bíró Bence írt. A darab arról szól, hogy mi történik azzal a hétköznapi emberrel, akinek az élete egy átlagos napon egyszer csak megváltozik és egy betegség miatt hirtelen minden megkérdőjeleződik és félelmetes közelségbe kerül a halál.

393356154 826258229501815 1176937554964503889 N
fotó: Karsai Dániel

Karsai Dániel 47 éves alkotmányjogász. Ügyvédi irodája jogi képviseletet nyújt Strasbourgban, az Alkotmánybíróság előtt, valamint személyiségi jogi és munkajogi perekben. Karsai fekete öves jujitsu-s, kétszer teljesítette az Országos Kéktúrát, járt 5467 méteres magasságban az Annapurnán. 2022. augusztusában diagnosztizálták gyógyíthatatlan ALS betegséggel. Azóta küzd az életvégi döntési jog magyarországi elismeréséért. Betegségét a nyilvánosság előtt viseli, nyíltan kezeli állapota változását, romlását, gondolatait nyilvános Facebook posztokban, a POST MORTEM sorozatban teszi közzé. Ezúttal pedig küzdelmeiről színdarab is született, amelynek előadására maga az egyik szerző, Karsai Dániel is ellátogatott, akit hatalmas ovációval fogadott a közönség.

“Színdarabot csinálni valahogy régi álmom volt, mert szép, kreatív dolog. De eddig hiányzott a drámám hozzá. Most megvan. Én bányászom a nyersanyagot, de a végső formáját az alkotótársaim fogják megadni, amíg lehet, az én közreműködésemmel. Elfogadom, ha esetleg én már nem látom az előadást. Nagyon szeretném, de ebben a játékban nem a győzelem, a részvétel a fontos.” – mondta el a darab kapcsán Karsai Dániel.

/szelavi/napijo/elhagyta-otthonat-karsai-daniel/