Barion Pixel „A halálhoz jogunk van” – Karsai Dániel küzdelmeit hamarosan személyesen is átélhetjük! – Coloré

„A halálhoz jogunk van” – Karsai Dániel küzdelmeit hamarosan személyesen is átélhetjük!

2024. 05. 27.

Június 14-én mutatják be az Egy tökéletes nap című előadást a 6SZÍN-ben, amelyet az ALS-szel küzdő Karsai Dániel írt Szenteczki Zitával és Bíró Bencével közösen. A tabudöntögető előadás a gyógyíthatatlan betegséggel küzdő alkotmányjogász harcát mutatja be a betegségével és a kegyes halálhoz való jogáért. Az előadásban Gyabronka József, Kurta Niké, Lőrinc Katalin, Nagy Márk, Török – Illyés Orsolya és Vizi Dávid szerepel.

Fivbkcgp 2 670x429
Fivbkcgp 2 670×429

Karsai Dániel műve

Az ember éli hétköznapi életét, aztán egy átlagos napon minden megváltozik. Egy kis elektromos kisülés az agyban, és az ember ettől a naptól kezdve többé már nem akárki, hanem a beteg. Az élet hirtelen megkérdőjeleződik, a halál félelmetes közelségbe kerül. A beteg pedig beteg életének legnagyobb harcát vívja a betegségével, a világgal, múltjával, jelenével, önmagával.

https://colore.hu/eletmod/ezoteria/mi-van-halal-utan-lelek-hit-szellem/

A beteg szerint minden nap tökéletes, amíg az élet örömei vannak túlsúlyban. De amikor eljön a tökéletlen napok korszaka, akkor egyre többet gondol arra, hogy talán egyszer majd jó lenne megnyomni azt a bizonyos piros gombot. Nem biztos, hogy ez lesz a megoldás, de nagyon nem mindegy, hogy… hogy… hogy egyáltalán van-e erre lehetőség. Elvi. Gyakorlati. Lehetőség. Mert mi marad az emberből, amikor már a sza-vak ki-mon-dá-sa is n-e-h-é-z? Amikor már a legapróbb dolgokban is segítséget kell kérni. Amikor a saját testébe való bezártság el 

vágja az értelmes élet lehetőségétől. Amikor a kiszolgáltatottság ElViSeLhEtEtLeNnÉ válik. Amkr elfgy a lvgő. Amkor meg. Amkor meg. Megszűnik az embri méltós…Akor mr nncs ms csk a … nmgnkb vl bzrtsg… bzzz… rt… sg…

..

.

Bhuogdgb 2 1340x948

Karsai Dániel élete

Karsai Dániel 47 éves alkotmányjogász. Ügyvédi irodája jogi képviseletet nyújt Strasbourgban, az Alkotmánybíróság előtt, valamint személyiségi jogi és munkajogi perekben. Karsai fekete öves jujitsu-s, kétszer teljesítette az Országos Kéktúrát, járt 5467 méteres magasságban az Annapurnán. 2022. augusztusában diagnosztizálták gyógyíthatatlan ALS betegséggel. Azóta küzd az életvégi döntési jog magyarországi elismeréséért. Betegségét a nyilvánosság előtt viseli, nyíltan kezeli állapota változását, romlását, gondolatait nyilvános Facebook posztokban, a POST MORTEM sorozatban teszi közzé. 2023-ban az RTL nézői, A Magyar Hang és a HVG olvasói is az év emberének választották.

https://colore.hu/egeszseg/test-es-lelek/az-als/

Színdarabot csinálni valahogy régi álmom volt, mert szép, kreatív dolog. De eddig hiányzott a drámám hozzá. Most megvan. Én bányászom a nyersanyagot, de a végső formáját az alkotótársaim fogják megadni, amíg lehet, az én közreműködésemmel. Elfogadom, ha esetleg én már nem látom az előadást. Nagyon szeretném, de ebben a játékban nem a győzelem, a részvétel a fontos.

-vélekedett Karsai Dániel.

Az előadásra jegyek ITT kaphatók!

Képek: 6SZÍN