Egy őszi nap melegsége: édeskrumpli krémleves körtével

Ugyan édeskrumpli az év nagy részében kapható, mégis ősszel érezzük a legfinomabbnak: nemcsak színe, hanem íze is ilyenkor a legkellemesebb, és kiválóan párosítható különböző hozzávalókkal, ez esetben például a körtével.

Hozzávalók:

  • 1 nagy evőkanál vaj
  • kb. 75 dkg édeskrumpli
  • 2 nagyobb érett (de nem túlérett!) körte
  • 9 dl zöldség alaplé
  • 2,5 dl főzőtejszín

Elkészítés:

A krumplikat megmosom, meghámozom és felkockázom. Éles szerszám szükségeltetik hozzá, ugyanis nem adja könnyen magát. A körtékkel is ugyanígy teszek, majd egy lábasban megolvasztom a vajat és rádobom a zöldség- és gyümölcsdarabokat. Alaposan áthevítem őket a vajon, ráöntöm az alaplevet és fedő alatt puhára főzöm nagyjából 30 perc alatt. Ha puhára főttek összeturmixolom őket, ismét tűzre teszem, felöntöm a tejszínnel és még egy utolsót forralok rajta.

Tipp:

Kenyérkockákkal, vagy ami még jobb: sajtchips-szel tálalom.

Nyitókép forrása: Karsa Tímea

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Muse, Sum 41 és The Killers – világsztárok a VOLT Fesztivál első fellépői között