Barion Pixel Könyvmolyok, gyülekező – csütörtökön nyit a 93. Ünnepi Könyvhét – Coloré

Könyvmolyok, gyülekező – csütörtökön nyit a 93. Ünnepi Könyvhét

2022. 06. 06.

Az ország egyik legfontosabb szabadtéri, kortárs irodalmi rendezvényének ezúttal is a Vörösmarty tér és a Duna-korzó ad helyet – nemsokára indul a 93. Ünnepi Könyvhét.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése által megrendezett eseményre először 1929. május 12. és május 20. között került sor, így az idei Ünnepi Könyvhét a 93. lesz a sorban. A június 9-ei Vörösmarty téri megnyitó 15 órakor kezdődik a Budapest 150 megnyitóprogrammal, mivel a főváros Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulójára egy egész éven át zajló eseménysorozattal készül. A hagyományos tűzoltózenekari produkció után Gál Katalin, az MKKE elnöke köszönti az érdeklődőket, sor kerül a Szép Magyar Könyv 2021 verseny díjátadójára, végül Nádas Péter megnyitja a Könyvhetet. Az este Beck Zoli és Grecsó Krisztián Hoztunk valamit magunkból címet viselő zenés irodalmi duójával zárul.

Ünnepi Könyvhét
Forrás: Facebook

Pénteken, szombaton és vasárnap fél 11-től este hatig stafétaszerűen adják egymásnak a mikrofont a Vörösmarty tér és a Vigadó tér színpadán a meghívott előadók, kiadók és könyvtárak: lesz könyvbemutató, főzőshow, beszélgetések, zene és változatos kerekasztalok is, a részletes programot itt találjátok. Aki pedig hozzám hasonlóan él-hal a dedikált példányokért, az elcsípheti kedvenc íróját is a standoknál, csak győzze kiböngészni őt ebből a listából.

Az Ünnepi Könyvhét programjain túl persze a kitelepült kiadók standjai és a megvásárolható kiadványok érdeklik a legtöbb embert, a Duna korzón a Vigadó tértől kezdve a Marriott Hotel előtti szakaszon végig, illetve a Vörösmarty téren körben több, mint nyolcvan kiadó képviselteti majd magát. Olvasásra, böngészésre fel!