Barion Pixel Borfesztiválok várnak országszerte! 6 jó program hétvégére – Coloré

Borfesztiválok várnak országszerte! 6 jó program hétvégére

2023. 04. 28.

Kis magánpincék és az ország legismertebb borászatai is várnak minket hétvégén.

Május 1., majális, háromnapos hétvége áll előttünk, adja magát, hogy legalább egy egynapos kirándulásra kimozduljunk városunkból. A különböző borvidékeink borászatai is erre próbálnak motiválni minket két-háromnapos tavaszi programjaikkal, kisebb-nagyobb borfesztiválokkal.

Egri Csillag Weekend – Eger

Az egri csillag az egri bikavér fiatalabb, fehér bortestvére, egy harmonikus, minőségi cuvée, amelynek egységes márkáját a helyi borászok azért hozták létre, hogy mindenki megtudja: Egerben kiváló fehérborok is készülnek. A tavaszra időzített borfesztivál is éppen ezen borok népszerűsítéséről szól.

Az egri Dobó téren péntektől vasárnapig esténként hallgathatjuk a fellépőket, amellett, hogy 20 egri borászat – köztük a legismertebbek – és jó néhány gasztronómiai kiállító kínálatát tesztelgethetjük.

Facebook-esemény

Bűbájos Hétvége – Tarcal

Aki jártas a Tokaji borvidéken, mind hallott már a Bűbájos hétvégék rendezvénysorozatról, amelyet Tarcal termelői rendszeresen megtartanak. Ezúttal péntektől hétfőig tartanak majd a borban bővelkedő programok: pezsgős reggelik, borvacsorák- és ebédek, vezetett pincelátogatások, építészséták, mesterkurzusok, irodalmi kávézás, este pedig koncertek várják az érdeklődőket.

Facebook-esemény

Tokaji Pezsgés – Tokaj

Tokaj városának borászatai és vendéglátóhelyei is nyitva tartanak és programokkal készülnek a hónap utolsó két napján. Ez nem egy nagy esemény, inkább arról van szó, hogy a helyi vendéglátósok mindegyike valami extrával készül aznapra, a vendégek pedig helyszínről helyszínve járva élvezthetik a programokat és fogyaszthatnak. Éhes és szomjas biztosan nem marad majd egy látogató sem, de lesz akusztikus- és jazzkoncert is.

Facebook-esemény

Natúr Sümeg – Sümeg

Az ökológiai szőlőművelés, természetes borkészítés és a fenntarthatóság előtt tiszteleg ez a nagyszabású borkóstoló, amit már harmadjára rendeznek meg a Sümegen. A szakmai programokkal kísért kétnapos eseményen a magyar borvidékek képviselői mellett a Kárpát-medence magyar natúrborászai és nemzetközileg elismert biodinamikus szőlőművelési szakértői is ott lesznek. A laikus vagy épp középhaladó borkedvelők számára a szombati nagykóstoló lehet igazán érdekes: a Püspöki Palotában 15.30 és 20.00 óra között 40 borász natúr tételeit lehet majd kóstolni.

Facebook-esemény

Borfesztivál
Fotó: Hari Nandakumar / Unsplash

Ramazuri x Csetvei Pince x Borfalu – Mór

Gyerekeknek ugrálóvár és kreatív workshop, felnőtteknek bor és jó minőségű elektronikus zene. Vasárnap délelőtt 11-tól este 7-ig lehet majd kortyolgatni és tipegni Móron, a méltán népszerű Csetvei Pince kertjében.

Facebook-esemény

X. Szőlő Rügyfakadás Ünnepe – Abasár

Az Abasári Olaszrizling Borbarátok Egyesülete idén is megszervezi a Szőlő Rügyfakadás Ünnepét, Boros Pörkölt Főzőversennyel egybekötve április 29-én. A kis pincefalu sajátos borfesztiválján 7 borászat kínálja majd portékáját, és a pörköltfőző verseny eredményét is meg lehet majd kóstolni. Napközben utcazene, 17.00 akusztikus zenekar, 20.00 órától pedig retro diszkó teszi teljessé a bulit.

Facebook-esemény

Nyitókép: Kelsey Chance / Unsplash