Barion Pixel A vegán szökevény A Tinder-csaló következő fokozata a Netflixen – Coloré

A vegán szökevény A Tinder-csaló következő fokozata a Netflixen

2022. 03. 29.

Azt hittem, hogy A Tinder-csalónál már nem jöhet rosszabb, aztán megnéztem A vegán szökevényt. Egy hete mutatták be a Netflix új, igaz történeten alapuló bűnügyi dokumentumfilm-sorozatát, ami számomra az év legmegrázóbb története, melynek főszereplője New York leghíresebb vegán éttermének tulajdonosa.

Már A Tinder-csalónál láthattuk, hogy a magány és a kétségbeesés sok mindenre ráviheti a nőket, de Sarma Melngailis és Anthony Strangis története mindenen túltesz.

A vegán szökevény már elérhető a Netflixen

Sarma Melngailis eredetileg közgazdászként végzett, csakhogy időközben rájött, hogy a gasztronómia az ő valódi szenvedélye. Hosszas előkészületek után a 2000-es évek elején – akkori férjével – megnyitotta New York első nyers vegán éttermét, amikor az emberek 99 százaléka még azt sem tudta, hogy a nyers veganizmust vajon eszik vagy isszák. A Pure Food And Wine étterem azonban gyorsan felkapott hely lett, és olyan hírességek fordultak meg benne, mint Owen Wilson vagy Woody Harrelson. Sarma Melnagailist pedig lassacskán mindenki ismerte az amerikai gasztronómiai életben.

Miután első férjével véget ért a házassága, Sarma sokáig nem randizott, mígnem megismert egy fickót a Twitteren, aki – természetesen – nem az volt, akinek mutatta magát. Az első képzeletbeli pofont akkor kaptam, amikor Sarma a fickó hamis személyazonosságára ellenére is hozzáment. Az igazi gondok pedig csak ezután jöttek. 2015-ben ugyanis Sarma eltűnt: nem fizetett az alkalmazottaknak, a beszállítóknak és a bérbeadónak sem. Egykori munkatársai ezért szakszervezetet alapítottak, és felmondtak a kifizetetlen bérek miatt, a nőt pedig csalás és a munkaügyi törvények megsértése miatt feljelentették. Az eltűnés pontos okát senki sem tudta, Sarma férjétől, igazi nevén Anthony Strangistől azonban már a kezdetek óta tartottak a beosztottak, és mint az már a trailerből is kiderül, saját felesége is félt tőle.

A Vegán Szökevény
A vegán szökevény

Hogy pontosan miért, azt nem árulom el, de az tény, hogy Anthony Strangis éveken át rettegésben tartotta feleségét, manipulálta, és közel 2 millió dollárt csalt ki tőle. Mindeközben Strangis megpróbálta elhitetni a magát egyre inkább teljesen elvesztő Sarmaval, hogy csak akkor teheti halhatatlanná Sarma kutyáját, ha a nő mindenben engedelmeskedik neki. A vegán szökevényben Sarma, és az ő egykori barátai, munkatársai és beosztottai mesélik el az étterem – és Sarma – bukásának történetét, sőt egy ponton még egy bizonyos „húsruha” is előkerül, de erről szintén nem írnék többet. A Vegán szökevény március 16-tól szinkronosan is elérhető a Netflix kínálatában, rendezője az a Chris Smith, aki a FYRE – A legnagyobb buli, amit meg sem rendeztek című dokumentumfilm rendezője és a Tiger King producere.

Borítókép forrása: Netflix