Barion Pixel A Fehér Lótusz – ez a sorozat úgy kikapcsol, mintha nyaralnál – Coloré

A Fehér Lótusz – ez a sorozat úgy kikapcsol, mintha nyaralnál

2021. 09. 14.

A HBO hatrészes minisorozata 2021 nyarán debütált, és rögtön letarolta a netet. A trópusi luxusszállóban játszódó történet megosztotta a nézőket: vagy imádták, vagy egyáltalán nem tetszett nekik.

Én az első csoportba tartozom, imádtam a filmet. Talán mert idén nyáron ez volt az egyetlen esélyem arra, hogy egy kicsit bekapcsolódjak egy luxusszálloda életébe. Nekem elsősorban a karakterek tetszettek – bár szokatlan, és a hollywoodi sablonoknak kicsit ellentmondó élmény volt, hogy valójában egyikük sem volt szimpatikus –, na és a dilemmák, amikkel szembesültek.

Jo Feher Lotusz
Munka vagy barátság? Hol a határ? / Fotó: YouTube

Megéri-e benne maradni egy házasságban az anyagi biztonság miatt, ha már a nászúton látszik, hogy nem lesz boldog? Ki lehet-e törni a fojtogató családból, és milyen áron? Meg kell-e szólalni, ha ezzel tisztázhatnánk valaki a gyanú alól, de magunkat kellemetlen helyzetbe hoznánk? Mennyi kompromisszumot kell megkötni egy kapcsolatért vagy egy munkahelyért? Ez persze nem is az összes kérdés, amire a szereplők a maguk módján választ adnak. Lehet gondolkozni, kivel értünk egyet.

Zseniális zene és kiváló szereposztás

A filmet a kiváló szereplőválasztás – csak néhány név a stáblistáról: Alexandra Daddario, Jennifer Coolidge, Murray Bartlett –, és ahogyan többen megjegyezték, a zseniális zene és a díszlet tette egészen különlegessé.

Feher Lotusz Plakat
A film plakátja / Fotó: IMDB

A kritikusok nem fogadták egyértelműen pozitívan a sorozatot, de a nézők véleménye kedvezőbbnek bizonyult. Az egyik legnagyobb filmes portálon, az IMDB-n 7,7 pontra értékelték, ami magasnak számít. (A legmagasabb, 9,2-es pontszámmal a nálunk A remény rabjai címmel bemutatott The Shawsank Redemption büszkélkedhet, amit A keresztapa követ 9,1 ponttal.)

Az HBO eredetileg egy évadosra tervezte a sorozatot, de a váratlanul kedvező fogadtatás miatt megígérték a folytatást. Én alig várom.

Az előzetest IDE kattintva éred el, pillants bele!

Nyitókép forrása: IMDB