Barion Pixel Tényleg végtelen lesz? Új filmadaptációval érkezik a Végtelen történet – Coloré

Tényleg végtelen lesz? Új filmadaptációval érkezik a Végtelen történet

2024. 03. 21.

Gyermekkorunk klasszikusa a The Neverending Story, vagyis a Végtelen történet, amely azonban még a mai gyerekek szívét, sőt a felnőttekét is rabul ejtheti. Hamarosan pedig újra hódíthat.

A Végtelen történetre ki ne emlékezne? Ha mégsem lenne meg a cím hallattán a sztori, akkor gondolj csak a nagy fehér, repülő sárkányra, aki Bastiant repíti különleges helyekre és keverednek kalandokba.

Na, ugye már megvan? Ha mégsem, akkor így már biztosan beugrik:

A Michael Ende 1979-ben megjelent fantasy regényét feldolgozó NSZK-amerikai koprodukcióban készült adaptáció 1984-ben hódította meg a nézők szívét a mozikban és most úgy gondolták, hogy nem hagyják feledésbe veszni.

A Végtelen történet új köntöst kap

A fantasztikus világot elénk táró történetet egy új, élőszereplős filmadaptációval tér vissza. A versengés nagy volt a jogokért a filmstúdiók és a streaming szolgáltatók felől is. Végül a See-Saw Films kaparintotta meg a lehetőséget. A film producere Iain Canning és Emile Sherman lesz.

A film mondanivalója nem lesz újszerű, de mégis más lehet. Canning így mesélt a készülő filmről:

Végtelen történet
Kép forrása: Rastan / Getty Images

A történet egyszerre időszerű és időtlen, és valóban lehetőség van arra, hogy frissen meséljük el. …milyen csodálatos, hogy lehetőségünk van egy új perspektívára, amelynek új rétegei és jelentései lesznek. Hiszünk abban, hogy minden generáció megérdemli a saját utazását a Fantáziába.

A rajongók már tűkön ülnek, izgalmasnak ígérkezik maga az új adaptáció elkészítése a producerek szerint is. Az utazás sok szempontból most kezdődik. Sokat vártak az emberek, akik szeretik ezt a történetet, hogy mi lesz a következő lépés.

Az alkotók úgy vélik, hogy a mai világban szükségünk van olyan történetekre, amelyek minőséget adnak a belső világunknak és ennek a kritériumnak a Végtelen történet szerintük abszolút megfelel. A forgatás kezdését és a premierdátumot még nem jelentették be az alkotók.

Nyitókép forrása: miljko / Getty Images