Barion Pixel Nem tudod, milyen színházi darabokra ülj be? Mutatjuk a kínálatot! – 2. rész – Coloré

Nem tudod, milyen színházi darabokra ülj be? Mutatjuk a kínálatot! – 2. rész

2024. 09. 20.

Ha szeptember, akkor iskola és színház!

Szeptemberben újranyitnak a színházak, és jobbnál jobb darabokkal várnak bennünket!

Színházi darabok az új évadban

Idén számos nagy visszatérésnek lehetünk tanúi, így ha épp rendezőkért vagy színészekért rajongunk, akkor is érdemes nyitva tartani a szemünket!

Vígszínház

A Vígszínház sok régi darabot folytat, így a Barátom Harveyt is, amiről tavaly itt írtuk le élményeinket, és a Padlás is folytatódik, ám ezúttal új szereposztással. Az év egyik legnagyobb dobása az Egy nő anatómiája, amely Alföldi Róbert rendezésében kerül színpadra. A színész-rendező a főiskola elvégzése után a Vígszínházban kezdte karrierjét, így meghatottan állt újra egykori alma materénak színpadára. A másik újdonság nem kifejezetten a színpadhoz kapcsolódik, de láthatjuk kedvenc színészeinket, hiszen a Vígszínház 125 éves fennállása miatt a társulat egy négy részből álló filmmel készült, ami a televízióban tekinthető meg. Az ebből összevágott előzetes alább látható:

Karinthy Színház

Érdemes felmenni a Karinthy Színház honlapjára, hiszen egy az egyben olyan, mint egy steaming-oldal, és úgy is válogathatunk a kínálatból. Külön láthatóak a vígjátékok, a drámák, a zenés előadások és a thrillerek is, így kedvünkre válogathatunk. Ezek mellett klasszikusakat is láthatunk, mint például a Hamletet vagy a Tanár úr kérem című darabot, de az újdonságok közt is megtalálhatjuk az új kedvencünket!

A Karinthy Színház drámája, Az anya / Kép forrása: Karinthy Színház
A Karinthy Színház drámája, Az anya / Kép forrása: Karinthy Színház

Operettszínház

Az Operettszínház színpada is összeállította a következő évadot, és drámaitól kedve a romantikuson át a vígjátékig megannyi műfajjal találkozhatunk. Folytatódik a Szépség és a Szörnyeteg ismét színpadra kerül, éppúgy, ahogy a Csárdáskirálynő, de látható lesz Az Orfeum mágusa és az Anne Frank naplója is. A főszerepekben a megszokott kedvencek tűnnek fel, így az Operett is izgalmas évad elé néz!

Nyitókép forrása: