Barion Pixel Pont került a Nemzeti Színházban történt baleset végére – Coloré

Pont került a Nemzeti Színházban történt baleset végére

2024. 10. 23.

A Nemzeti Színházban megsérült két színész, Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia egyezségre jutott a teátrummal.

A Nemzeti Színház és Horváth Lajos Ottó, valamint Szász Júlia között csaknem egy évig tartott az egyezkedés, miután a két színész 2023. november 10-én a Rómeó és Júlia című előadásban lezuhant, és maradandó sérüléseket szerzett.

A Nemzeti Színház és a színészek megállapodása

Mint a Blikk megírta, peren kívül sikerült dűlőre jutnia a színészeknek és a színháznak. Bár Horváth Lajos Ottó sérülései maradandóak, pozitívan tekint a jövőbe, és újabb szerepeket kapott a Centrál Színházban.

A Nemzeti Színház ekképp közölte a megállapodás tényét:

A Nemzeti Színház Nonprofit Zrt. és Szász Júlia 2024. október 14-én megállapodást kötött egymással, amiben a 2023. november 10-én a Rómeó és Júlia című előadás során sajnálatos módon bekövetkezett munkabalesettel összefüggésben közöttük felmerült minden nyitott kérdést és igényt peren kívül, békés úton, véglegesen, teljeskörűen és valamennyi érintettre nézve kötelező érvénnyel rendezték.

Horváth Lajos Ottó
Horváth Lajos Ottó maradandó sérüléseket szerzett a Nemzeti Színházban történt balesetben / Kép forrása: RTL

Horváth Lajos Ottó ügyvédje így nyilatkozott:

Fontosnak tartom, hogy a baleset egyéves évfordulója előtt megszületett a megegyezés. Egy bírósági eljárás három-négy-öt év, amely alatt a felek olyan sebeket szerezhetnek, amelyek talán még jobban mélyítik a már megszerzetteket. Ezért is fontos, hogy egy ilyen hosszú és érzelemmel is tarkított folyamatban megegyezés szülessen.

Nyitókép forrása: RTL