Barion Pixel Máris megvan az év botrányfilmje? A Micimackó után itt a Mickey egér-horrorfilm – Coloré

Máris megvan az év botrányfilmje? A Micimackó után itt a Mickey egér-horrorfilm

2024. 01. 02.

Az új évet a Mickey egér figurájával készült horrorfilm robbantotta be, ami márciusban kerül a mozikba.

Tavaly mutatták be a Micimackó figurájával készült horrorfilmet, és most Mickey egérre is sor került. Január elsején ugyanis lejárt a jogdíj, így a Disney már nem sajátíthatja ki a kedvelt karaktert. Erre csapott le egy filmkészítő, s be is mutatták a márciusban mozikba kerülő alkotás előzetesét:

A vidámparkban játszódó történetben egy baráti társaság van a középpontban, akit egy Mickey egér-maszkban lévő őrült gyilkos terrorizál.

Nem Mickey egér az egyetlen

A világ egyik legismertebb egere 1928-ban debütált, s az amerikai törvények szerint az alkotások vagy karakterek kilencvenöt évig képezik az alkotó szellemi tulajdonát, ekképp Minnie egérre is hasonló sors várhat, mint Mickey-re. Mindennek ellenére a készítők elmondták, hogy nem céljuk bántani a kedves karaktert, csupán szórakoztatni akarnak vele.

Mickey egér 95 éves, és már nem csak a Disney-é / Kép forrása: Youtube
Mickey egér 95 éves, és már nem csak a Disney-é / Kép forrása: Youtube

A Mickey egér csapdája egy évvel azután érkezik, hogy a Micimackóból készült horrorfilm belépett a köztudatba. A Blood and Honey, az az Vér és méz című film volt az első, ami tudathasadásos állapotot hozott létre, ugyanis gyermekkorunk ikonikus mackója avanzsált a horrorfilm főszereplőjévé. Bár természetesen akárcsak Mickey egér csapdájában, a Blood and Honey-ban sem a szeretett rajzfilm-karakter kerül elő, mégis elég ok a borzongásra az is, ha egy Micimackó jelmezébe bújt alak kezdi el tizedelni a körülötte lévőket.

Forrás: Daily Mail.

Nyitókép forrása: Pixabay