Barion Pixel Meghalt a Dragon Ball atyja – Coloré

Meghalt a Dragon Ball atyja

2024. 03. 08.

A mangák meghódították a világot, amelyek közül az egyik leghíresebb a Dragon Ball. Az azt létrehozó Akira Toriyama nemrégiben elhunyt.

A japán mangák világában igen közismert szerepben tündöklő Dragon Ball eljutott a világ minden tájára. A megalkotója, Akira Toriyama 68 éves korában, március 1-jén hunyt el.

Akira Toriyama, mangaművész

A Dragon Ball-t még az 1980-as években hozta létre a művész és köré egy egész univerzumot épített ki. Olyan ügyesen terelte saját műve útját, hogy az pillanatok alatt globális jelenséggé vált.

Sok manga címet és műalkotást hagyott erre a világra. Világszerte sok ember támogatásának köszönhetően, több mint 45 évig végezhette kreatív munkáját. Reméljük, hogy Akira Toriyama egyedülálló alkotásait és „különleges világát” még sokáig mindenki szeretni fogja.

A rajongók is sorra búcsúznak a művésztől.

Toriyama és a Dragon Ball

Az 1970-es évek végén jelent meg Dr. Slump sorozata, 1981-ben a Shogakukan Manga-díját nyerte el. Az igazi nagy durranás azonban kétség kívül a Dragon Ball volt, amely a valaha volt egyik legkelendőbb és legismertebb mangasorozatává nőtte ki magát.

Toriyama azonban azért is tapsot érdemel, mert nagyon sokat tett azért, hogy a mangák ismertté váljanak a világban.

Filmadaptációk formájában is megjelent műve:

Legutóbbi 2022-ben:

A mangaművészt már el is temette felesége és két gyermeke.

Nyitókép forrása: SOPA Images / Contributor / Getty Images