Barion Pixel Kedvenc idézeteink a ma 45 éves Micimackóból – Coloré

Kedvenc idézeteink a ma 45 éves Micimackóból

2022. 03. 11.

1977. március 11-én mutatták be a Micimackó kalandjai című egészestés Disney-rajzfilmet, mely a jól ismert Alan Alexander Milne meséjén alapszik. Micimackó és barátai több mondata is megszívlelendő, ezért csokorba gyűjtöttük azokat, amik nemcsak a könyvben szerepelnek, hanem a rajzfilmben is elhangzanak.

Micimackó története a 22. egész estés rajzfilm, ami Walt Disney neve alatt jelent meg. A mese a ,,csacsi, öreg medve” és barátai három történetét meséli el: a Micimackó és a méhecskék fáját, a Micimackó viharos napját és a Micimackó és Tigrist, melyek 1966-tól jelentek meg nyomtatásban.

A készítők különleges formáját választották a mesélésnek: elsőként láthatjuk a valódi, plüssből készült figurákat és egy igazi gyerekszobát, majd fokozatosan leshetünk bele a könyvbe, mely a mackó történetét meséli el. A magyar nézők Sinkovits Imre felejthetetlen hangján hallgathatták végig a mesét, ám nekünk várnunk kellett Micimackó történeteire, ugyanis az amerikai bemutató után csak tizenegy évvel, 1988-ban jelent meg szinkronosan.

Micimackó és barátai bölcseletei

 ,, -Pont jókor jössz, mert ez a nap legjobb része!
  -Melyik az a rész?
 -Az, amikor te meg én mi leszünk!” 
 ,,- Örökké barátok leszünk, ugye Micimackó?
 -Még annál is tovább!” 

,,Ígérd meg, hogy mindig emlékezni fogsz: bátrabb vagy, mint hiszed, erősebb, mint sejted, és okosabb, mint véled!”

,,Te nem lehetsz máshol, hiszen nélküled egészen elvesznék. Kinek szólnék egy olyan bizonyos holnapon, amikor épp nem vagyok elég erős vagy elég bátor? És kitől kérnék  tanácsot, amikor nem tudnám, hogy merre tovább?”

Most mindjárt ki is tudódik, hogy a koplalás mit ér!
Most mindjárt ki is tudódik, hogy a koplalás mit ér! / Kép forrása: Youtube

,,A folyók tudják, mi a lényeg: minek rohanni? Egyszer úgyis odaérünk!”

,,Van úgy, hogy nagyobbnak és borzadályosabbnak látszanak a dolgok, ha egyedül vagyunk és félünk”.

,,Ez nem stimmel. Valaki csak bent van, ha egyszer azt mondta, hogy senki. Senki nem mondhatja azt, hogy senki, anélkül, hogy valaki lenne. Aki senkit mond, annak valakinek lennie kell!”

,,Úgy érted, ha kiderül, hogy két menyét! Lehet, hogy a menyét elhozta a menyét?”

,,Már minden helyen kerestelek, ahol nem vagy, csak azt a helyet nem találom, ahol vagy. Csak azt tudom, hogy ott vagy, ahol én nem vagyok. De hol vagyok én? Azt kívánom, bár itt lennél, hogy megmondd! Esetleg ha nagyon-nagyon erősen kívánnám, akkor itt lennél?”

Nyitókép forrása: Youtube