Barion Pixel A Z-generáció vs. Harry Potter: Lehet még überelni a varázsló történetét? – Coloré

A Z-generáció vs. Harry Potter: Lehet még überelni a varázsló történetét?

2023. 12. 18.

Hány csontot lehet még lerágni Harry Potterről? Amennyit csak akarunk. Főleg, hogy a varázslótanoncról még mindig születnek új történetek és új élményeket ad.

Úgy gondolod, hogy mindent tudsz Harry Potterről? Elképzelhető, de az is, hogy tudunk újdonsággal szolgálni, főleg ha harminc alatt, vagy csak szemezel a sebhelyes homlokú varázslótanonc történeteivel.

Mi jelent(het) a Z-generációnak a Harry Potter?

A Z-k és az Alfák már azon a generációk tagai, akik a modern kütyük világába születtek. A néhány perces impulzív videók egészen más ingereket adnak a gyerekeknek, így nem csoda, ha az információ igényük és ezzel együtt az olvasási szokásaik is megváltoztak. Vajon ők már azok, akik ténylegesen lemondanak az olvasás élményéről?

A millenáris nemzedék körében végzett kutatás szerint, a Harry Potter könyveken és a belőlük készült filmeken felnővők és azt kedvelők sokkal nyitottabbak, rugalmasabbak, sokszínűbbek. Ők azok, akik hisznek az egyenlőségben, kerülik az erőszakot, elítélik a tekintélyelvűséget. Politikailag toleránsabbak és aktívabbak is.

Harry Potter
Megjelent az új Harry Potter kötet Varázsalamanch címmel / Kép forrása: Fabian Montano / Getty Images

Új könyv

A nagy rajongók talán már a kezükben is tartják az újabb könyvet. A sorozat új részeként megjelent Varázsalmanach egy-egy fejezete csakis a helyszínekre és/vagy a szereplőkre fókuszál, miközben egy mágiakézikönyvről van szó, ami látvány szempontjából meglehetősen felülmúlja az előző köteteket. A hét grafikus által ihletett illusztrációk lenyűgöző vizuális élménnyel várja az olvasókat.

Tévésorozat

Az HBO Max fogta magát és tévésorozattá adaptálja az ifjú varázsló történetét. A tavaszi bejelentés óta rajongók milliói várják, mikor és kikkel kezdődnek meg a munkálatok. Az új sorozat nem titkolt célja, hogy a mai fiatalokhoz is eljusson Harry története vagyis ideje meghódítani a Z-generációt és az Alfákat. Az új szemszög és modern technológia biztos sokat dob majd a sorozat élvezhetőség. Az HBO Max nem is kapkodja el a fejlesztést; várhatóan csak 2027-ben lesz a premier, amely éppen a könyvsorozat 30. jubileumát jelenti.

Harry Potter
A Vision of Magic megnyitóján James és Oliver Phelps / Kép forrása: Andreas Rentz / Staff / Getty Images

Művészeti attrakció

Harry Potter még mindig tud újat mutatni. A kölni Vision of Magic a varázslóvilág helyszíneire összpontosít. A rajongók számára olyan vizuális látványt kínálnak, amely más megvilágításban jeleníti meg a sorozatban látott, vagy az olvasás során elképzelt helyszíneket. A jövő év júniusáig látható művészeti program során Harry Potter történeteit eredeti hangzásvilággal, interaktív elemekkel és feladatokkal teszik még élvezetesebbé és kalandosabbá.

Peter van Roden, a Warner Bros. alelnöke szerint

A németországi Harry Potter-rajongók valami egészen látványosat fognak megtapasztalni, és semmihez sem hasonlítanak, amit ikonikus franchise-unkból láttak.

Harry Potter
A Roxfort Expressz itt közlekedett / Kép forrása: Rixipix / Getty Images

Dolgoznál itt?

Sok kisfiú álma, hogy felnőttként vasutas legyen. Ha még Harry Potter rajongó is, akkor a West Highland Line lehetősége minden bizonnyal álommunkahelynek minősülne számukra. Ez az a vasúti vonal, amelyet a filmsorozatból ismerhetünk, itt zötyögött a Roxfort Expressz is. A festői tájáról híres, 1300 tengerszint feletti magasságú vonalon utazni és dolgozni is élmény lehet.

Nyitókép forrása: jaanalisette / Getty Images