Barion Pixel Halála után derülnek ki Benedek Miklós legféltettebb titkai – Megjelent az életéről szóló könyv – Coloré

Halála után derülnek ki Benedek Miklós legféltettebb titkai – Megjelent az életéről szóló könyv

2024. 05. 26.

Benedek Miklós halála előtt fogott bele egy, az életéről szóló kötetbe, ami most kerülhetett a boltokba.

Benedek Miklós 2024. január kilencedikén hunyt el, és bár visszatért a színházba, és könyvébe is belekezdett, sajnálatos módon nem érhette meg, hogy a kezébe fogja. Vajda Katalinnal közösen írt könyve a napokban került a boltok polcaira, és megismerhetjük belőle, hogy milyen volt az a Benedek Miklós, akit nem a színpadon láthattunk, hanem amilyennek önmagát ismerte.

Maradok tisztelettel, Benedek Miklós

Csodaszép cím ez egy búcsúkötetnek, hiszen bár már nincs velünk, Benedek Miklósból csak egy volt. A kötetben a színész őszintén vall életéről, és szakmai, illetve magánéleti kérdéseket is boncolgat. Története nem a karrierje kezdetéről, hanem a gyerekkorától indul, és a sorokból is áthat az a méltóságteljes emberség, ami Benedek Miklósban lakozott.

Nemcsak a színház kap azonban fontos szerepet a kötetben, hanem a tévé és a filmek is, és a legjobb, hogy mindezt a színész saját szavain keresztül olvashatjuk. Elég, ha elindítjuk a belső audiónkat, hogy az ő, utánozhatatlan hangján halljuk a fejünkben a szöveget, míg olvassuk.

Benedek Miklós a maga méltóságával beszél életéről - a jó és rossz dolgokról egyaránt / Kép forrása: Corvina Kiadó Kft
Benedek Miklós a maga méltóságával beszél életéről – a jó és rossz dolgokról egyaránt / Kép forrása: Corvina Kiadó Kft

Nem minden tekintetben könnyű olvasmány, hiszen az élet fájdalommal is jár, amiből a színésznek bőséggel kijutott úgy szakmailag, mint a magánéletben. Az utóbbi évtizedek színházi világába is belecsöppenhetünk a kötet által, így nemcsak Benedek Miklós, hanem egy színész élete is körvonalazódik előttünk.

A kötetet pályatársak szavai egészítik ki, akik kiváló játszótársai voltak úgy a színpadon, mint az életben.

A könyvet ajánljuk azoknak, akik ekképp rónák le kegyeletüket Benedek Miklós előtt, és azoknak is, akik a színházi világot szeretnék jobban megismerni az ország egyik legismertebb művészének szemén keresztül.

Nyitókép forrása: RTL