Barion Pixel Mutatjuk ki kapják a 2025-ös életmű Oscar-díjakat – Coloré

Mutatjuk ki kapják a 2025-ös életmű Oscar-díjakat

2024. 06. 16.

Az Oscar-díjátadót minden évben a világ egyik legnagyobb eseményei között tartanak számon. Az eredmény mindig a ceremónián derül ki. A tiszteletbeli Oscar esetében már tudjuk, hogy kik az idei díjazottak.

A tiszteletbeli Oscar-díj azok számára elismerés, akik kivételes életművükkel, a filmakadémiának tett szolgálatukkal vagy a filmművészet és -tudomány területén alkottak maradandót és értékeset.

Életmű Oscar-díjeső

Quincy Jones, az első fekete producer és Juliet Taylor casting-rendező kapja majd a Kormányzói díjat. Jones az első fekete személy, akit Oscar-díjra jelöltek és aki 7 évtizede aktívan a szakmában tevékenykedik. Taylor pedig 50 éve van a szakmában és olyan filmek sikeréhez járult hozzá, mint a Taxisofőr vagy a Schindler listája.

A Sztárom a párom, a Bridget Jones naplója, az Igazából szerelem, a Négy esküvő és egy temetés filmek rendezőjeként közreműködő Richard Curtis kapja a Jean Hersholt Humanitárius Díjat.

A James Bond filmek producerei, Michael G. Wilson és Barbara Broccoli kezébe kerül az Irving G. Thalberg Emlékdíj. A hatalmas népszerűségnek örvendő James Bond-filmek a pénzügyileg is legsikeresebbek közé tartoznak.

Életmű Oscar
Kép forrása: Getty Images

Az életmű Oscar kiválasztottjai nagyon magasra tették a mércét. Az Akadémia elnöke, Janet Yang ezt mondta:

Michael G. Wilson és Barbara Broccoli kiválasztása ékes bizonyítéka a rajongók által kedvelt Bond-sorozat producereiként elért sikerüknek, valamint az iparág színházi tájképéhez való hozzájárulásukról. Richard Curtis egy zseniális komikus történetmesélő, akinek óriási jótékonysági erőfeszítései megtestesítik a Jean Hersholt Humanitárius Díj értelmét. Quincy Jones művészi zsenialitása és kérlelhetetlen kreativitása minden idők egyik legbefolyásosabb zenei alakjává tette. Juliet Taylor ikonikus és szeretett filmeket adott ki, és új utat nyitott a mezőny számára. A mozi iránti mélységes szeretetük és a művészetünkhöz való kitörölhetetlen hozzájárulásuk miatt ez az öt személy valóban megérdemli ezt a kitüntetést.

Az ünnepélyes díjátadóra november 17-én Los Angelesben kerül majd sor.

Nyitókép forrása: Getty Images