Barion Pixel Mutatjuk ki a ChatGPT szerint a világ híresebb pasija – Coloré

Mutatjuk ki a ChatGPT szerint a világ híresebb pasija

2024. 01. 11.

Egyre természetesebbé kezd válni, hogy a mesterséges intelligenciát segítségül hívjuk. Arra kérték meg a ChatGPT-t, hogy mondja meg kik a leghíresebb történelmi személyiségek. Válaszolt.

Tanulmányaink során alkotunk magunkban egy képet a történelmi személyiségekről, a híres költőkről, írókról és ebben sokat segítenek a tankönyvekben található képek. Megismerhetjük mindazt, amiért a világtörténelembe, -irodalomba is bevésték magukat.

A világ leghíresebb történelmi személye a ChatGPT szerint

Ha arra a kérdésre akarunk válaszolni, hogy ki a leghíresebb történelmi személyiség, akkor szubjektív válaszok születhetnek, de nagy valószínűséggel Napóleon neve közte szerepel. Ám nemcsak az átlag ember válasza ez.

Arra a kérdésre, hogy „Kik a leghíresebb történelmi személyek?”, a a ChatGPT is hasonlóan válaszolt.

Napoleon (1)

Kicsi a Napóleon, de hatalmas

A se nem daliás, de még csak jóképűnek sem mondható Bonaparte Napóleon tehát a ChatGPT „fejében” is a legnagyobb személyek közé sorolta. Sőt, a legelső helyre. A francia hadvezér és politikus Európa történelmében vitathatatlan. Politikai és katonai zsenialitása hatalmassá tette őt, annak ellenére, hogy testi adottságai éppen ennek ellentétét mutatták.

Könyvek, filmek készültek a hadvezérről, a legutóbbi 2023 novembere óta látható.

Nyitókép forrása: Supatman / Getty Images