Barion Pixel Cáfolt a Nemzeti, hol az igazság? – Szász Júlia állítólag milliókat kapott már a színháztól – Coloré

Cáfolt a Nemzeti, hol az igazság? – Szász Júlia állítólag milliókat kapott már a színháztól

2024. 07. 09.

A Nemzeti Színház és Szász Júlia ment egymásnak – kinél van az igazság?

Szász Júlia a és a Nemzeti Színház merőben ellentétes véleményt fogalmaztak meg a 2023. novemberében bekövetkezett balesetről, melynek folyamán a színésznő és kollégája, Horváth Lajos Ottó lezuhantak a díszletből, és súlyosan megsérültek.

Szász Júlia a Facebook-oldalán tételesen leírta, hogy mennyi anyagi segítséget kapott a balesete után. A számok meglehetősen csekély összeget adtak ki, ennek ellenére a Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila állítja, hogy a két színész fejenként több mint ötmillió forintot kapott.

A Nemzeti és a baleset

A színésznő bejegyzésében azt írta, hogy kéthavi fizetést és táppénzt kap a balesete óta, holott a Színház azt állítja, hogy tettek egy ajánlatot a színésznőnek az anyagiak tekintetében, aki eleddig nem reagált. Az intézmény azt is részletezte, hogy a velük kapcsolatban lévő biztosító is fog még utalni a színészeknek.

A színésznő a Nemzeti Színházban szenvedett balesete utáni napokról írt megrázó sorokat / Kép forrása: RTL
A színésznő a Nemzeti Színházban szenvedett balesete utáni napokról is beszámolt / Kép forrása: RTL

A Nemzeti Színház rendelkezik a színházi dolgozókat védő biztosítással, a biztosító már hónapokkal ezelőtt megtette azon ajánlatát, mely szerint milliós nagyságrendet meghaladó kárelőleget utal Szász Júlia részére, azonban az ajánlatra a mai napig nem érkezett válasz. (A másik megsérült színész, Horváth Lajos Ottó számára a szintén milliós nagyságrendű kárelőleg már átutalásra került).

Ezt Horváth Lajos Ottó ügyvédje cáfolja, hiszen mint mondta, a Színház által említett ötmillió forint sehogyan nem adódik össze az eddig kapott összegekből, és nagyjából a felét kapta meg a színész az intézmény által említett mennyiségű pénznek.

A színészt képviselő ügyvéd mindennek ellenére reméli, hogy hamarosan megállapodnak a felek.

Forrás: Index.

Nyitókép forrása: Getty Images

/szelavi/kultura/cafolt-a-nemzeti-szasz-julia-baleset/