Barion Pixel Irány az Oscar? A Variety kiváló kritikát adott Borbély Alexandrának és az új filmjének – Coloré

Irány az Oscar? A Variety kiváló kritikát adott Borbély Alexandrának és az új filmjének

2024. 07. 13.

Borbély Alexandra ismét nemzetközi szinten bizonyítja tehetségét.

Borbély Alexandra legújabb filmjében, a The Hungarian Dressmakerben is emlékezeteset alakít. Erről maga a rendező, Iveta Grofova beszélt:

Alexandra nagyszerű színésznő. Nem volt kétségem afelől, hogy megbirkózik ezzel az igényes feladattal. Az egész együttműködés során úgy éreztem, hogy megértette a sajátos rendezői módszeremet. Azt hiszem, az utolsó jelenetben a fizikai és szellemi ereje végére ért, és nagyon hálás vagyok neki emiatt.

Borbély Alexandra és a magyar varrónő

A The Hungarian Dressmaker, azaz A magyar varrónő egy szlovákiai magyar özvegyasszonyról szól, aki egy fiatal zsidó fiút rejteget otthonában a második világháború idején.

A Szlovákiában játszódó történet egy, a magyar határ közelében lévő kis faluban élő nő életét meséli el, és arról az időszakról szól, amit a rendező szerint a szlovákok legszívesebben elfelejtenének.

A The Hungarian Dressmaker rendezője dicsérte Borbély Alexandrát / Kép forrása: KVIFF
A The Hungarian Dressmaker rendezője dicsérte Borbély Alexandrát / Kép forrása: KVIFF

A főszereplőt, Marikát megszemélyesítő Borbély Alexandra a férjét gyászolja, és egyedül kell helyt állnia a családi gazdaságban, amikor is megtudja, hogy egy zsidó fiú rejtőzködik a házában. Ezért mindkettőjük az életével fizethet, ám Marika ennek ellenére segít a fiún.

A film mindkét főszereplő szemszögéből bemutatja a történetet, és közvetíti az érzéseket, amiket átélnek egy ilyen rettenetes helyzetben.

Forrás: Variety.

Nyitókép forrása: KVIFF