Barion Pixel Addig izgatnak minket, míg végül semmit sem kapunk – Ezeknek az alkotásoknak hiányoljuk a befejezését – Oldal 2 – Coloré

Addig izgatnak minket, míg végül semmit sem kapunk – Ezeknek az alkotásoknak hiányoljuk a befejezését

2024. 06. 09.

Az ember számos filmet és sorozatot néz élete során, ám akad köztük olyan, ami nem kapott méltó vagy éppen jó befejezést. Ezekből gyűjtöttünk össze néhányat.

Eredet

Ami talán ennél is nagyobb kérdőjelet hagyott (valószínűleg nem csak bennem), az a 2010-es Eredet című film. Leonardo DiCaprio, Ken Wanatabe, Pete Postlethwaite és Cillian Murphy főszereplő gárdával Christopher Nolan már akkor megvette a nézőket, amikor még csak az előzetes volt elérhető. A történet dióhéjban: Dom Cobb (DiCaprio) az ipari kémkedés legnagyobb elméje, aki képes belemászni mások álmaiba, és onnan irányítani a gondolkodásukat.

A film folyamatosan ugrál a valóság és az álom között, míg a néző kezdi elveszíteni a fonalat. Nolan ennek ellenére mindig megadja a lehetőséget, hogy ismét felvegyük a fonalat. A vége azonban olyan lezáratlan, mint megannyi embernek az álma. Dom ugyanis visszatér otthonába, ahol családja fogadja. Ebben a pillanatban megpörgeti a Totemet, amit arra használt, hogy megtudjuk, hogy az illető a való világban vagy éppen álomban van-e. Aztán egyből a stáblistára ugrunk, és azóta sem tudjuk, mely világban ragadt a főszereplő. Ez volt az első alkalom, amikor a moziban ülve, nézve a pörgő neveket, mindenki egyszerre kérdezte: akkor most mi van?

Az Eredeti sem kapott olyan befejezést, ami egyértelműen érthető lenne a nézők számára / Kép forrása: Warner Bros
Az Eredeti sem kapott olyan befejezést, ami egyértelműen érthető lenne a nézők számára / Kép forrása: Warner Bros
/szelavi/kultura/alkotasok-hianyos-befejezese/2/