Barion Pixel A szolgálólány meséje 6. évadában vajon véget ér June szenvedése? És a miénk? – Coloré

A szolgálólány meséje 6. évadában vajon véget ér June szenvedése? És a miénk?

2023. 11. 29.

A Margaret Atwood által írt, A szolgálólány meséje című regényének filmfeldolgozása az a sorozat, amely hasonló címen fut, és nem meglepően egy szolgálólány megpróbáltatásairól szól. Elérkeztünk a 6. és egyben utolsó évadhoz. Jó lesz June-nak vagy sem? És nekünk?

A szolgálólányok élete nemcsak játék és mese, legalábbis A szolgálólány meséje sorozat előző öt évada alapján bátran kijelenthetjük. Az Elisabeth Moss főszereplősével készült széria utóbbi egy-két etapja már komolyan megosztotta a rajongókat, így sokakban felmerül a kérdés; véget ér June szenvedése a befejező évadban?

A szolgálólány meséje
A főszereplő az 5. évadzáró eseményén pózol / Kép forrása: Axelle/Bauer-Griffin / Contributor / Getty Images

A vég valaminek a kezdete?

June, a szolgálólány 5 évadon át küzd azért, hogy életben maradjon. Aki eddig eljutott a sorozat nézésében, valószínűleg kíváncsi, hogy meddig tart a nő küzdelme és happy end lesz-e vagy sem. Jó hír, hogy annyi biztos, valahogy lezárul June ámokfutása, mert a 6. évad egyben az utolsót is jelenti.

Úgy látszik, hogy nemcsak a színészek élték bele magukat a szerepükbe, de még a producer is leborult Atwood regénye előtt:

2Igaz megtiszteltetés volt elmondani Margaret Atwood úttörő regényének történetét és borzongatóan releváns világát, és nagy örömünkre szolgál, hogy a nézők elé tárhattuk A szolgálólány meséje hatodik, egyben utolsó évadát.” – adták hírül.

A June-t alakító Elisabeth Moss a napokban azt nyilatkozta a People magazinnak, hogy a 2017-ben elkezdett sorozat azóta csak még aktuálisabbá vált mostanra:

„Szörnyű. Sokkal több, mint aggaszt. … életem legteljesebb, legkreatívabb élménye. Maga az írónő azt mondta, hogy nem az volt a célja, hogy prófétává váljon, de a könyvben mindenre van precedens a való életben. Úgy döntöttem, hogy nem teszek bele semmit, ha valaki valahol még nem tette meg. De ezeket a könyveket azért írod, hogy ne váljanak valóra.” – vélekedett a Golden Globe és Emmy-díjas sztár.

A szolgálólány meséje
Undefined

Itt a vége!

Aki végigszenvedte June-nal együtt az előző évadokat, valószínűleg nem fog lemondani a befejezésről sem. Mint sok más amerikai produkció esetében, a 6. évad forgatása hónapokra leállt az írósztrájk miatt. Mindez persze természetesen a bemutató dátumát is megváltoztathatja; az eredetileg 2024-re tervezett premier 2025-re is átcsúszhat. A gyártók még nem adtak ki hivatalos közleményt a pontos premierdátummal kapcsolatban, de az IMDB-com-on még a jövő évi premiert adták meg.

Ami kérdéses, hogy June és Serena kapcsolata kisimul-e? Az előzőekben látott csatározások, a köztük lévő folyamatos feszültség nem erre enged következtetni, de jól tudjuk, hogy ez a két erős nő milyen csavarokat képes bevetni a másik ellen.

A film alkotója, Bruce Miller így engedi el a kezünket a 6. évad előtt:

„Azt akarom, hogy minden epizód szilárd legyen, és ezért azt akarom, hogy minden jelenet szilárd legyen. Csak erre gondolok. És ha ez nem úgy tűnik, mint egy műsor fináléja, az rendben van. Az eleje sem olyan érzés volt, mint egy show kezdete” – mondta Miller.

Nyitókép forrása: Axelle/Bauer-Griffin / Contributor