Barion Pixel 7 horrorfilm, amit soha többé nem nézel végig – Coloré

7 horrorfilm, amit soha többé nem nézel végig

2024. 09. 29.

A horrorfilm műfaj mindig is különleges helyet foglalt el a filmrajongók szívében.

Egyes alkotások mélyen megérintik az emberi lélek legsötétebb bugyrait, és olyan félelmet keltenek, amely hetekig megmarad. Azonban vannak olyan horrorfilmek, amik nem csupán rémisztőek, hanem annyira felkavaróak, hogy egyszerűen képtelenség őket végignézni – vagy ha meg is tesszük, utána biztosan megfogadjuk, hogy soha többé nem akarunk találkozni velük.

Ezek a filmek nem csak az ijesztő jelenetek miatt váltak hírhedtté, hanem azért is, mert pszichológiai szinten hatnak ránk, és olyan erős érzelmeket keltenek, hogy a néző inkább a távirányító után nyúl, semmint hogy végignézze őket. Most bemutatjuk azt a hét filmet, amelyek garantáltan felkerülnek a „soha többé” listádra.

Martyrs (2008)

A francia „új extrém” hullám egyik legbrutálisabb alkotása, a Martyrs olyan mértékű fizikai és lelki kínzást mutat be, hogy sok néző számára egyszerűen feldolgozhatatlan. A film nem csupán brutális képi világa miatt megrázó, hanem azért is, mert a történet filozófiai mélysége és a halál utáni élet kutatása olyan kérdéseket vet fel, amelyek súlya nyomasztóan nehezedik a nézőre. Az állandó feszültség, a reménytelenség és a kegyetlenség olyan kombinációt alkot, amely könnyen kiborítja még a legedzettebb horrorrajongókat is.