Barion Pixel Minden idők legjobb 5 horrorfilmje, amit mindenkinek látnia kell – Oldal 5 – Coloré

Minden idők legjobb 5 horrorfilmje, amit mindenkinek látnia kell

2024. 09. 24.

A horror műfaja évszázadok óta borzongatja és lenyűgözi a közönséget. A félelem kiváltásának mestersége a legnagyobb rendezőket is megihlette, és a horrorfilmek sokak számára az adrenalin és az izgalom forrásai.

A kör (Ringu, 1998)

A japán Ringu (A kör) Hideo Nakata rendezésében hozta be a nyugati világba a japán horrorfilmek atmoszféráját és stílusát. A történet egy titokzatos videokazettáról szól, amelyet ha valaki megnéz, hét nappal később meghal. Ez a film remekül épít a lassan kibontakozó feszültségre, amely az utolsó pillanatig nem hagyja nyugodni a nézőt. A Ringu az ázsiai horror egyik csúcspontja, amely nyugaton is kultikussá vált, és számtalan remake-et és folytatást inspirált. A misztikus elemek, valamint a természetfeletti fenyegetés, amely elkerülhetetlen halált ígér, a film egyik legerősebb húzása.

A Kör, horrorfilm
Forrás: imdb

A horror műfaj gazdag történetéből nehéz csak öt filmet kiválasztani, de ezek az alkotások mind időtálló klasszikusok, amelyek nagy hatást gyakoroltak a nézőkre és a filmkészítőkre egyaránt. Az ördögűző a vallási horror csúcsát képviseli, A ragyogás a pszichológiai feszültség mesterműve, Psycho Hitchcock géniuszának testamentuma, Halloween a slasher műfaj alapvetése, míg A kör a japán horror globális áttörését hozta. Ha igazi borzongásra vágysz, ezek a filmek garantáltan felejthetetlen élményt nyújtanak.

Forrás: imdb

Borítókép forrása: imdb