Barion Pixel Túl nagy árat fizettem a karrieremért: nem éri meg a stressz (x) – Coloré

Túl nagy árat fizettem a karrieremért: nem éri meg a stressz (x)

2023. 11. 12.

Már az egyetemen is két végén égettem a gyertyát: nemcsak a diplomám lett kitűnő, de a tanulmányaim alatt a legmenőbb ügynökségeknél gyakornokoskodtam, hogy amikor végzek, a legjobb állásajánlatok közül válogathassak. Ez sikerült is, szóval 25 évesen fejest ugrottam a fővárosi pörgésbe – de túl nagy árat fizettem érte. Kriszti története következik.

Belefér három munkahely egy életbe?

Egy kreatív ügynökség marketingosztályán helyezkedtem el, ahol reklámokat készítünk. Imádtam, hogy egy fiatal, pörgős csapat része lehetek: a meetingek gyakran folytatódtak estébe nyúlóan valamelyik pubban. Egyszerre 4-5 projekten dolgoztam, hol angolul, hol magyarul, de úgy éreztem, meg sem kottyan. A hétvégéken meg a nagynénémnek segítettem, akinek esküvőszervező cége van: a rendezvényhelyszíneket díszítettem, a cateringet felügyeltem, a vendégeket koordináltam. Szezonban akár két esküvő is jutott egy hétvégére. Amikor pedig megkerestek egy marketingszakmai portáltól, hogy külsősként írjak nekik, azt éreztem, megütöttem a főnyereményt. Hamar saját publicisztikai rovatot kaptam, és minden jelentősebb szakmai eseményre meghívtak.

Se aludni, se felkelni nem bírtam

A szüleim és a barátaim mindig aggódva figyelmeztettek, hogy ezt a tempót nem fogom sokáig bírni. Mondjuk sok alkalmuk nem volt erre, hiszen egyáltalán nem maradt időm rájuk – néha még megcsörgetni sem tudtam őket hetekig. Alig aludtam 4-5 órát naponta, azt is összevissza, amikor ágy közelébe jutottam. Ilyenkor azonnal elnyomott az álom, olyan kimerült voltam, de a szemem 2-3 óra után automatikusan felpattant, mert az agyamban zakatoltak a tennivalók. Egy idő után már elaludni sem bírtam: álmatlanul forgolódtam órákig, aztán meg képtelen voltam felkelni, amikor csörgött a telefon. Egyre többször késtem el egy-egy megbeszélésről, csak a kávé tartott életben, de én csak akkor eszméltem fel, amikor a stressz rám rúgta az ajtót.

Stresszkezelésből elégséges

Mind több hiba csúszott be a kreatívokba, amitől persze egyre idegesebb lettem. Az egyik esküvőn kezdés előtt fél órával jöttem rá, hogy elfelejtettem kirakni az asztalrendet, egy másikon meg ráförmedtem szegény virágosra, hogy miért sárga rózsákat hozott fehér helyett – pedig én adtam le rosszul a megrendelést. Akkor jöttem rá, hogy ezt így nem folytathatom tovább, amikor a főszerkesztőm elküldött egy konferenciára, ahol a kreatív szakmát fenyegető stresszről, kiégésről és ezek megelőzéséről volt szó. Miközben gyűjtöttem a rovatom következő anyagát, rájöttem, hogy nem írhatok hitelesen a megelőzésről, a stresszkezelésről, ha én magam élő ellenpéldája vagyok mindannak, amit hirdetek.

Kipróbált, természetes tippek: életmódváltás és Sedacur forte

Elindítottam hát egy új cikksorozatot, amelyben bemutatom a személyes utamat, amely kivezet a stresszből. Nagyon fontos számomra, hogy lehetőleg természetes megoldásokat keressek, ezért itt is ilyeneket gyűjtök össze. Olyan – sokszor unalomig ismert és egyszerűnek tűnő – dolgokat, mint a rendszeres kikapcsolódás és a sport, a barátokkal, családdal együtt töltött idő, az egészséges étkezés, a megfelelő alváskörnyezet kialakítása. De most már nemcsak beszélek ezekről, hanem azt is megmutatom, milyen hatással vannak a mindennapi életemre. A beszámolókat nagyon sokan követik, mert a történetemben sokan magukra ismernek, és szeretnének segíteni saját példájukkal. Egy kommentelő tanácsára próbáltam ki én is a Sedacur fortét, amely neki nagy segítséget jelentett átmenetileg, amikor feszültebb időszakai voltak. A Sedacur forte egy olyan növényi gyógyszer, amely a népi gyógyászatban már régóta ismert nyugtató, altató hatású gyógynövények, a macskagyökér, a komló és a citromfű kivonatát tartalmazza. Ez a kombináció nappal oldja a feszültséget, este pedig segíti az elalvást, és pihentető alvást biztosít. Ráadásul a Sedacur forte a nappali koncentrációra sem hat hátrányosan, az autóvezetéshez szükséges képességeket sem befolyásolja és patikában vény nélkül kapható.

A sorozatom nagyon népszerűvé vált, sok gratulációt kaptam miatta, de nem ez a legfontosabb. Hanem az, hogy megértettem: a karrier fontos dolog, de van az az ár, ami túl sok érte.

Sedacur forte - Vény nélkül kapható gyógyszer / Fotó: Phytotec Hungária Bt.
Sedacur forte – Vény nélkül kapható gyógyszer / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A borítókép forrása: Pexels

(Hirdetés)