Barion Pixel Konyha és nappali egyben – íme, a legtrendibb berendezési tippek! (x) – Coloré

Konyha és nappali egyben – íme, a legtrendibb berendezési tippek! (x)

2022. 09. 16.

Az amerikai típusú konyhát egyre többen választják. Tény, hogy általa a térhatás fokozható, és kisebb alapterület esetén ez bizony nem csekély pozitívum. Nyilván sokan azt hozzák fel ellenvetésként, hogy a főzés közbeni aromák túlságosan áthatják a teret, de azért ez ma már számtalan módon orvosolható, miközben a tágasság érzése tényleg minden pénzt megér. Na, de akkor mégis hogyan érdemes a berendezést irányítani – inkább nappalis hangulat uralkodjon, vagy a konyha jelenléte váljon fajsúlyosabbá?

Éljen az arany középút!

A nyitott terek nem azért születtek, hogy elvegyék a különböző helyiségek egyedi karakterességét. Nem az a lényegük, hogy akkor egy adott lakáson belül valójában se konyha, se nappali ne legyen igazán, hanem valamilyen hibrid féle, ami ebből is, abból is tartalmaz valamennyit. Nem, szó nincsen róla! Nagyon is hatásosan meghúzhatóak azok a bizonyos láthatatlan, mégis érzékelhető határvonalak.

A nappali szerves részét képezi például a kanapé, a lehetőleg olcsó kanapé. Aminek nyilvánvaló módon semmi keresnivalója sincsen a konyhában. Tehát a nappali kijelölése során központi szerepet vállalhat ez a bútordarab, mintegy jelezve, hogy az a tér már másról szól, nem az étkezésekről és nem a gasztronómiai kalandozásokról. Ami a méreteket illeti, ha aprócska a rendelkezésre álló hely, akkor jó ötlet sarokkanapé beszerzésén gondolkodni, lévén a közbenjárásával határozottan sok hely takarítható meg. Ha gyakoriak a vendégek és esélyes, hogy valaki éjszakára is marad, akkor célszerű olyan modell beruházásán gondolkodni, ami kényelem tekintetében a maximumon teljesít és nem csupán pár órányi heverészés során. Az éjszakai alvás azért sokkal több követelménnyel jár, mármint a fekvőfelület megválasztásának szempontjából, mint egy-egy délutáni láblógatás. Persze lehet, hogy pusztán ez utóbbi az, ami a leggyakrabban előfordul, ekkor felesleges túlbonyolítani a kérdést. Ha minden funkcionalitással kapcsolatos jellemvonás megvan, akkor következhetnek az esztétikummal összefüggő jegyek! A lényeg, hogy a textíliák és a bútordarabok érzékelhető harmóniát alkossanak egymással.

lakberendezés
Forrás: vidaxl.hu

Hol kezdődik a konyha?

Például ott, ahol a VidaXL bárszék található. Nincs is nála jobb térelválasztó, vagy mondjuk úgy, térhatároló. Hiszen alapvetően a használata a kényelemről, a lazításról szól, de már egyértelműen a konyhai környezetben. Nagyon jól mutat a pult mellett, önmagában vagy párban, de sokan vásárolnak olyan asztalt, ami mellé kizárólag ez a típus passzol. Ez már abszolút az egyedi elvárásoktól, igényektől függ.

lakberendezés
Forrás: vidaxl.hu

Az biztos, hogy színvilágban mindenképpen jó taktika a két helyiségrészt közös nevezőre hozni. Ez nem jelenti azt, hogy túlságosan unalmasan egy árnyalatban kell pompáznia mindennek, mert ez tényleg kevéssé lelkesítő. De azért jó, ha a főszerephez jutó színek pozitívan hatnak egymásra, ha a reakció megvan közöttük, jó értelemben, akkor minden rendben és minden adott a szemrevaló végeredményhez.

Ilyen módon karakteres határozottsággal szétválasztható egymástól a két helyiség, ugyanakkor mégis megőrizhető a közöttük létrejövő kölcsönhatás.

Borítókép forrása: vidaxl.hu