Barion Pixel Karácsonyi textíliák – Minden zugban ünnep (x) – Coloré

Karácsonyi textíliák – Minden zugban ünnep (x)

2023. 12. 20.

Az ünnepet nem csak világító díszekkel lehet várni, hiszen a karácsonyi textíliák is éppúgy tesznek arról, hogy ünnepi hangulatba kerüljünk. A mömax gondoskodik róla, hogy a lakás minden szegletébe találjunk a helyiséghez illő textíliát.

A karácsony leginkább különböző színek útján kerülhet a mindennapjainkba. Természetesen fontos, hogy a színek megfelelő tárgyakon legyenek, ám nem kérdés, hogy a piros és az arany jellegzetes ünnepi árnyalatok, s ha ezeket csempésszük a lakásba, a karácsony is megérkezik. Ugyanez a helyzet a különböző, textileken szereplő mintákkal is: egy mindennapos használati tárgy is új értelmet nyer egy kedves, ünnepi mintával.

46920035 05 M001
Forrás: mömax

Karácsonyi textíliák

A karácsonyi színeken túl sok esetben egy-egy mintától érezzük úgy, hogy jön a karácsony. Egy jól kiválasztott szarvas, a gyerekkort idéző hópelyhek, vagy éppen a kandalló meleg színeit árasztó takaró mind hozzájárulnak ahhoz, hogy testünk minden sejtjével várjuk az ünnepeket.

Mit tegyünk a nappaliba?

A nappali egyik központi eleme a kanapé, így mindenképpen fontos szerepe van az ünnepi hangulat kialakításában. Egy-egy díszpárna szinte újjá varázsolja ezt a bútort, s csupán rajtunk múlik, hogy mit szeretnénk viszontlátni a párnákon. Az őz és a szarvas ma már a karácsonyi szimbólumokat gyarapítják, hiszen az erdőt és a hóesést juttatják eszünkbe, így díszpárnán is van helyük, éppen úgy, ahogyan egy népies motívumokat idéző fenyőfának is! A téli estéken nem árt, ha van egy meleg pléd, ami alá bebújhatunk. Egy puha, bordó takaró igencsak előcsalja a karácsonyi hangulatot, és még az esetlegesen kiömlő forralt bor sem látszik meg rajta!

Ha az amerikai filmekből irigyeljük a kandalló párkányára felakasztott zoknikat, mi is szert tehetünk rájuk: a manós mintákban pompázó különböző zoknik garantáltan karácsonyi hangulatot kölcsönöznek a nappalinak.

88880013 M02
Forrás: mömax

Nem mindegy, miben alszunk!

Bár a díszpárnák kiválóan funkcionálnak a háló- és a gyerekszobában is, bőven lehet még fokozni a karácsonyi hangulatot, például egy helyes rénszarvasos ágyneműhuzattal, ami felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt különlegessé teszi az adventi időszakot. A gyerekszobában jól mutathat egy kedves, kézműves rénszarvas, ami szintén az ünnepeket idézi, de akár a függönyöket is feldobhatjuk egy színes vagy mintás dekoranyagból készült masnival is.

40480014 02 V001
Forrás: mömax

Ha befordulunk a konyhába

A konyha és az étkező valóságos élettér, hiszen nemcsak a főzés zajlik itt, hanem a nagy étkezések, a beszélgetések és a hajnalig tartó társasozások is. Fontos hát, hogy ez a helyiség is igazodjon az ünnepi lelkiállapotunkhoz, és erre számos lehetőségünk van textíliák terén is! Ha kis segítőink akadnak a karácsonyi sütemények készítéséhez, édes kis köténnyel tehetjük számukra különlegesebbé a sütögetést. Hogy a konyha padlóján a kis lábak ne fázzanak, a karácsonyhoz méltó rénszarvasos mamuszok gondoskodhatnak az önfeledt konyhában töltött pillanatokról.

Az étkezőben a legegyszerűbb terítőt is karácsonyivá varázsolhatjuk egy aranyszínű asztali futóval, a székek támláját pedig mikulássapkával emelhetjük ki a hétköznapokból, és tehetjük ünnepivé.

A textilek sokfélék lehetnek, de mintájuk és színük bármilyen hangulatot otthonunkba hozhat, s ezzel együtt lelkünkben is karácsonyi fényt gyújthatnak.

A mömax kínálatában érdemes a textíliák mellett megtekinteni az egyéb dekorációs termékeket és világító díszeket, amik még tovább tudják fokozni az ünnepi hangulatot.