Barion Pixel Karácsony az étkezőben – Nem kell december végéig várni ahhoz, hogy ünnepi hangulatba kerüljünk! (x) – Coloré

Karácsony az étkezőben – Nem kell december végéig várni ahhoz, hogy ünnepi hangulatba kerüljünk! (x)

2023. 12. 20.

A karácsonyi hangulat már az étkezőben is elkezdődhet! Tippjeinkkel és a Möbelix termékeivel már a legapróbb tárgyak segítségével is ünnepet csempészhetsz az otthonodba!

A karácsony bár december végén jön el, jellemzően az év utolsó heteiben már jelen van. Legyen szó az étkezőről, a nappaliról vagy a konyháról, a karácsony jegyeit hordozó díszek és tárgyak már-már ,,észrevétlenül” kerülnek elő. A régi darabokat azonban néha le kell cserélni, mert eltörnek vagy tönkremennek, de sok esetben unalmassá, vagy épp kevéssé válnak. Nem árt egy-egy újabb szép tárgyhoz vagy díszhez hozzájutni, különösen azért, mert akár évekre is tervezhetünk velük! A Möbelix kínálatában a főzéshez és a napszak mindegyik étkezéséhez találunk egy-egy hangulatos kiegészítőt.

Karácsony az étkezőben

Az étkező – legyen az a konyhában vagy a nappaliban – a lakás egyik legfontosabb helyisége, hiszen naponta többször használjuk. Ha van idő, szeretjük megadni a módját: megterítjük az asztalt, és kényelmesen étkezünk. Akkor is fontos szerepe van az étkezőasztalnak, ha épp nincsen használatban, hiszen kiválóan alkalmas arra, hogy különböző színekben és stílusokban pompázzon, legyen szó ünnepről vagy éppen évszakról!

Karácsony közeledtével számtalan lehetőségünk van arra, hogy az étkezőasztal ünnepi díszbe öltözzön. Egy hópelyhes asztalterítővel vagy asztali futóval jelezhetjük, hogy ez az időszak más, mint a többi, de akár műanyag alátéteket is használhatunk, amit a gyerekek különösen szoktak élvezni! Már a konyhában elkezdődhet a karácsony: különböző mintájú konyharuhákkal csempészhetjük be az ünnep színeit!

67430014 M002
Forrás: Möbelix

Reggelihez

Bár a reggeli sokszor rohanós és nem is otthon történik, ha sikerül megadni a módját, rendkívül finom és mutatós étkeket varázsolhatunk az asztalra. Hétköznap is kell, hogy legyen időnk egy teára vagy kávéra, netán egy tál zabkására, amik elfogyasztásában egy bájosan ünnepi reggelizőszett lehet a segítségünkre, így már az ünnep ígéretével készíthetjük fel magunkat a napra!

Ebédhez

Az ősz és a karácsony közeledtével automatikusan elkezdünk narancssárgás színű étkeket fogyasztani, így a szezonális sütőtök sokaknál kedvenc, éppúgy, ahogy a khaki gyümölcs vagy a narancs. A nyáron mellőzött, kifejezetten laktató ételek is előkerülnek ilyenkor, karácsonykor pedig a töltött káposzta és egyéb húsfélék kerülnek az asztalra a hozzájuk illő köretekkel. Egy öntöttvas lábas nagy segítségünkre lehet a különböző fogások elkészítésében, hiszen elkészül benne a köret és a hús is, garantálva, hogy kellemesen szaftos ízek járják át az étket. Ha desszertre vágyunk, és jobbnál jobb süteményekkel, kekszekkel vagy egy eddig még sosem próbált mézeskalács receptjével próbálkoznánk, a sütikiszúró-formák segíthetik a munkánkat. Az ezek segítségével készült kekszekkel akár a Mikulást is várhatjuk!

72980038 M001
Forrás: Möbelix

Vacsorához

Ha vacsorára valami meleget ennénk, ősszel és télen a krémleves hű társunk lehet az estéken. Ehhez egy mutatós főzőedény dukál, ami piros színével ünnepi hangulatot áraszt, különc formájával és pöttyös mintájával pedig játékosságot visz a konyhába vagy az étkezőbe. Ha nem levesre, de mégis valami forróra vágyunk, egy kakaóval vagy forralt borral is zárhatjuk a napot, ami szép, téli bögréből a legfinomabb!

A karácsony bár magától jön, az ünnepi érzés bennünk kell, hogy megszülessen, s ehhez elengedhetetlen, hogy otthonunkba vigyük az ünnepet, amiben a megfelelő tárgyak a segítőtársaink.

Érdemes figyelni a Möbelix ünnepi kínálatát, hiszen az otthonunk minden helyiségéhez találunk a kínálatukban hangulatos karácsonyi kiegészítőket.