Hálószoba, amit Szörnyella De Frász is megirigyelne – Ezért érdemes fekete és fehér színekkel körbevenni magunkat (x)

2023. 09. 08.

Utánanéztünk annak, hogy miért érdemes eltérni a megszokottól, és fekete és fehér színeket választani a hálószobába! Bár egymásnak ellentmondanak, mégis tökéletes egységet alkotnak!

A fekete és fehér színek használatától nem szabad ódzkodnunk, mert ezek vegyítése rendkívüli harmóniát kölcsönöz otthonunknak. Bár a feketéről sokszor a gyász és a szomorúság jut eszünkbe, sokkal több mindent jelképez ennél. Egy jól kiválasztott, szép formájú bútor vagy kiegészítő, erőt és eleganciát sugároz, és egyfajta rejtélyesség érzését is kelti a szemlélőben. Nyugtató hatása miatt kifejezetten ajánlott, hiszen a sötétségre és az éjszakára hangol, miáltal könnyebben ellazulunk e szín közelében.

A fehér ezzel ellentétben a tisztaságot jelképezi, és a sötétebb tereknek is világosságot ad. Akárcsak a fekete, a fehér is magában hordozza az eleganciát, s ezzel együtt valami újnak a kezdetét, és a reményt szimbolizálja.

Momax 2
Kép forrása: Mömax

Fekete és fehér – Az ellentétek vonzása

E két szín fontosságát már hosszú évszázadok óta jegyzik, gondoljunk csak a jinre és a jangra, aminek bár formája és mintája is egyedi, színeivel arra emlékeztet, hogy az életünk során semmi sem fekete vagy fehér, hiszen mindig van olyan terület vagy nézet, amit nem ismerünk vagy éppen nem értünk.

A színek ilyetén találkozása az úgynevezett cross the line-stílus, ami a fekete és fehér színeket egyfajta kiegészítőként hordozza, s kombinálja különböző, más árnyalatokkal. Ősszel szeretjük magunk körül tudni a természet barnás, narancssárgás színeit. Önmagukban azonban nem elegendőek a harmóniához, így kiváló keretet adhat nekik, ha fekete és fehér színeket is elhelyezünk környezetünkben. A meleg földszínek gondoskodnak arról, hogy otthonos legyen a tér, míg a sötét és a világos harmonikus kontrasztról gondoskodik, kiemelve ezzel a stílus minimalista esztétikáját.

Egy fekete vagy szürke kanapén kiválóan mutat egy őszt idéző, rozsdavörös díszpárna, de akár kombinált, fehér, barna és fekete díszpárnával is megteremthetjük a harmóniát, legyen szó nappaliról, háló- vagy gyerekszobáról, de akár a kerti hintaágyon is jól mutat ez a színkombináció!

Ha a konyhában és az étkezőben is szívesen vesszük az ősz színeit, akár egy indián nyár étkészlettel is vidámabbá tehetjük a hűvösebb reggeleket. Ha a fürdőszoba fehér csempéjéhez adnánk egy fekete kontrasztot, nemcsak törülközőkkel oldhatjuk meg, hanem egy jól kiválasztott, mókás zuhanyfüggönnyel is.

Momax 1
Kép forrása: Mömax

A hálószobában bizonyosan több szín uralkodik: az ágy vagy a képkeretek színében visszaköszönhet a fa, éppúgy, ahogy a szekrényekben, hiszen számos, fára emlékeztető árnyalathoz hozzájuthatunk. A cross line stílust megteremtendő, számos textília és kiegészítő közül választhatunk. Díszpárnákon és különböző mintájú ágyneműkön is visszaköszönhet a cross line, éppúgy, ahogy a függönyökön, a kisebb-nagyobb tárolókosarakon. Akár nem várt helyekről is érkezhet a fekete, például egy kellemes fényt adó kis lámpácska formájában, de egy dizájnos fali polc is megjelenítheti a fekete eleganciáját.

Ha körbevesszük magunkat fekete és fehér színekkel az alvótérben, este könnyebb alvást biztosíthatunk magunknak, míg reggel, a fehér világos fényével hívogat, és biztat bennünket arra, hogy felkeljünk.

A cross line stílus szépen keretezi a színeket, s egyúttal az életterünket is, kerek egészet alkotva. A Pink Weekend keretében a mömaxnál most szinte minden termékhez akciósan juthatunk hozzá, úgyhogy érdemes már most őszi díszbe öltöztetni a lakást!

640x360
Mömax Pink Weekend / Kép forrása: mömax

Borítókép forrása: Mömax