Barion Pixel Amikor a textilekben köszön vissza a karácsony – 7+1 textilféle a lakásba szigorúan az ünnep jegyében (x) – Coloré

Amikor a textilekben köszön vissza a karácsony – 7+1 textilféle a lakásba szigorúan az ünnep jegyében (x)

2023. 12. 20.

Karácsonykor nemcsak különböző gömbökkel és díszekkel, hanem textilekkel is készül a Möbelix!

A különböző textilek és anyagok számos érzést kifejezhetnek, s nincs ez máshogyan karácsonykor sem! A változatos minták és színek gondoskodnak arról, hogy megszülessen otthonunkban az ünnepi hangulat, s ezzel együtt bennünk is elindítja a karácsony előtti izgatott várakozást. A Möbelix a lakás minden pontjára és minden korosztálynak készül ünnepi hatású textíliákkal.

13561186 03 M01
Forrás: Möbelix

Textilek a karácsony jegyében

A karácsonyi textileken lévő különböző minták közelebb varázsolják hozzánk az ünnepet, s ebben számos motívum a segítségünkre van: rénszarvasok és hópelyhek köszönhetnek vissza a különböző tárgyakról, és gyakorta megjelenik a piros és az arany is. Míg az arany a fényeket és az ajándékot szimbolizálja, amit a háromkirályok vittek Jézus születésekor, addig a piros az Édenkert almájának a színe.

Jószerivel ezek köszönnek vissza a különböző textileken, ám a fehér, mint a hóesés megtestesítője is gyakorta látható, így alkotva karácsonyi harmóniát.

Asztalterítő

Jellemzően az első dekorációs elemek között kerül ki a karácsonyi asztalterítő, hiszen nincs nap, hogy ne üljünk le az étkezőasztalhoz. Egy jól kiválasztott, piros és zöld színekben pompázó terítő hópelyhes mintákkal hozza közelebb az idilli telet, és akár már a hajnali órákban is melegséget varázsolhat a szívünkbe.

84180139 00 V02
Forrás: Möbelix

Ágynemű

Nincs is jobb annál, mint egy téli estén belebújni a meleg ágyneműbe! Legyen szó esti lefekvésről, reggeli lustálkodásról vagy filmnézésről a nappaliban, egy meleg takaró nemcsak a testünket, hanem a lelkünket is melengeti. Nem mindegy hát, hogy miben alszunk, ám egy fehér és piros színben pompázó rénszarvasos ágynemű garantáltan karácsonyi hangulatot áraszt, éppúgy, ahogy a mókás, vörösbegyeket ábrázoló ágyneműhuzat. Ha kiegészítenénk a paplant, vagy csak éppen betakargatnánk magunkat a nappaliban, egy kis zsákba köthető karácsonyi pléd lesz a barátunk, ami csupán színeiben hordozza a karácsony jegyeit, így az egész év során használható.

Díszpárna

Egy jól kiválasztott díszpárna nemcsak az ágyneműhöz passzol, hanem a kanapét is díszruhába öltözteti! Egy piros hópelyhes díszpárnával nem nyúlhatunk mellé, egy pihe-puha fehér díszpárnától pedig akár egy felhőn ücsörögve is érezhetjük magunkat. A gyerekszobába vagy a bennünk élő gyermeknek kedveskedhetünk egy rénszarvasos darabbal, ami több színében akár egy egész, vigyázó rénszarvascsorda is lehet!

13561187 M01
Forrás: Möbelix

Függöny

Karácsonykor még a függöny is lehet szezonális, mégpedig egy fehér alapon, hópelyhes darabbal. Kiváló kontrasztja a téli szürkeségnek, és ha januárban is fent hagyjuk, az év eleji rossz hangulatunk egy pillanat alatt elszáll, hiszen e fehér függöny jelképezheti a tiszta lapot, amit minden év elején kezdünk.

Konyharuha

Konyharuhából sosem elég, így mindegy, hogy eggyel több vagy kevesebb van. Karácsonyra érdemes hát beszerezni egy ünnepi szettet, amelyből kettő bizonyosan használható az év bármely napján, a harmadik pedig bájos mézeskalácsfigurákkal hívja fel magára a figyelmet, de a mentolos nyalóka és egy kis kakaó is helyet kaptak rajta, szigorúan pöttyös bögrében!

Ruházat

Nem szabad elfeledkezni arról sem, amit mi viselünk. Ha nem akarjuk, hogy mindenáron eluralkodjon öltözetünkön a karácsony, a zokninkon is visszaköszönhet az ünnep, mégpedig Mikulás, őz vagy karácsonyi cukorka formájában! Szenvedélyünket akár otthonra is tartogathatjuk, és belebújhatunk a rénszarvasos poncsónkba egy nehéz nap után.

06097027 F01
Forrás: Möbelix

Zsákocskák

A Jézuska csomagolás helyett akár zsákba is teheti az apróságokat, éppúgy a környezettudatos Mikulás, aki leszámol a piros zacskókkal, és újrahasznosítható zsákba csomagolja az ablakban hagyott csokoládékat. E zsákocskák különböző színekben és mintákkal szerezhetőek be, így a család minden tagjának külön darab juthat!

+1

,,Ahová a király is gyalog jár” – ez is lehetne a kategória neve, hiszen a karácsony akár a legkisebb helyiségben is visszaköszönhet, mégpedig egy WC-fedél huzattal, és a hozzá passzoló előkével. Legyen szó Mikulásról, hóemberről vagy rénszarvasról, helye van a szezonális fürdőszobai kiegészítők között akkor is, ha éppen a vécéről van szó!

A Möbelix az ünnepi időszakra a textíliákon kívül készül még különböző fényforrásokkal és dekorációs termékekkel is, ezeket is érdemes megtekinteni, amikor a karácsonyi dekort tervezzük.