A legújabb lakberendezési trendek a hálószobádba (x)

2023. 01. 03.

A lakberendezés ugyan sokak számára bonyolult és talán érthetetlen dolognak tűnik. Azonban sokat segít otthonunk kialakítása vagy átrendezése során, ha tisztában vagyunk az aktuális trendekkel. Ez a különböző stílusok népszerűségét, a legnépszerűbb színpaletták és anyagok ismeretét jelenti.

Mindezt természetesen nem kell folyamatosan követnünk, azonban kisebb-nagyobb átalakítások előtt érdemes utánanézni. Amennyiben te is lakásfelújításon gondolkodsz, alább megtalálod a legújabb lakberendezési trendeket hálószobádba.

Természetesség

Az egyik igazán népszerű trend a természetességre való törekvés. Igaz ez stílustól és helységtől függetlenül. Mit is jelent ez a gyakorlatban? Hálószobád átrendezése során érdemes a természetes anyagokat előtérbe helyezni. Például nagyszerű ötlet lehet egy látványos, fából készült ágy kiválasztása. Ez egyébként is hálószobánk központja, így remekül megalapozza a stílust. Érdemes masszívabb kialakítású ágykeretet választanod, hiszen ez még erősebben kiemeli majd a természetes jegyét. 

Mindezt kiegészítheted rattanból készült tároló kosarakkal, és természetes hatású vászonterítővel vagy függönyökkel. Színeket tekintve érdemes a természetes pasztellszíneknél maradni. Leginkább a bézs, zöld, barna, szürke és a fehér található meg a színpalettán. 

Minimalista egyszerűség

A minimalizmus már évtizedek óta töretlen népszerűségnek örvend. Nem is csoda, hiszen ez a stílus messze túlmutat a kinézeten, és nagyban fókuszál a praktikus használatra is. Amennyiben te is szereted a minimalista darabokat, könnyedén találhatsz hálószobádba illő választást a komódok között. Ezek közös jellemzője, hogy díszítések és látványos elemek nélküli letisztult kinézettel rendelkeznek. Emellett pedig a praktikus tárolást hivatottak szolgálni. Emiatt legtöbbször egyben kínálnak fiókos és polcos tárolási lehetőséget is. 

A fenti trendek egyszerűen becsempészhetők saját otthonodba is, hiszen csak pár elvet kell szem előtt tartanod. Mind ezekkel könnyedén tudod a legújabb lakberendezési trendeket élvezni hálószobádban is.

Borítókép forrása: ImageFlow / Shutterstock.com