4 dolog, amit a vendégeid egyből észrevesznek a lakásban

Nem marad rejtve semmi a kíváncsi szemek elől?

alisa anton UqDhpC rc I unsplash

Te mit nézel meg először, ha belépsz valakinek a lakásába? Nos, a vendégek, akik hozzád érkeznek ugyanúgy kiszúrnak egyes részleteket, ahogyan te is, ha másnál jársz.

Valószínűleg te is jó előre, alaposan kitakarítasz, mire a barátok vagy családtagok megérkeznek, azonban jó, ha tudod, mik azok az apró részletek, amik eddig nem jutottak eszedbe, ők azonban egyből kisasolják.

Pakold el a sérült tányérokat!

Néhány letört szélű tányért vagy csúnyácska poharat szinte mindenki tart a konyhaszekrényben, mert nincs kedvünk csak azért kidobni, mert van egy apró hiba rajta. Akármennyire is elrejted ezeket a kíváncsi szemek elől, a vendégek egy kutatás szerint hamarabb észreveszik, mint egy gyönyörű csokor virágot az asztalon. Nem tudni, mi a pszichológiája, de tényleg így van: mindenki egyből meglátja az ilyesmit.

Szekrénybe a ciki/cuki mamusszal!

Imádod a jó meleg mamuszodat vagy az otthoni zoknidat? Ha nem tetted vendégváráskor a szekrénybe, akkor legközelebb tégy így, ugyanis az első dolgok között vannak a házipapucsok, amit belépéskor észreveszünk. Akármilyen dizájnos a lakás, nem túl igényes látványt kelt egy mamusz vagy papucs a szőnyegen.

Kukába a régi konyharuhával!

Kinél ne lapulna egy rongyosabb, elnyűtt konyharuha? Azaz, nem is annyira lapul, inkább ékeskedik, ugyanis a top 3-ban van a konyharuha észrevétele, ha valaki megérkezik a konyhába. Ha nem akarod, hogy a vendégek egymás között összenézzenek, hogy milyen igénytelen a konyharuhád, akkor cseréld le havonta, illetve mosd rendszeresen az ép darabokat.

Nem a szoba közepe a seprű helye!

Sokan a pont a takarító eszközöket felejtik túlzottan szem előtt. Nyugodtan pakold el a seprűt és a porszívót, a vendégek látni fogják anélkül is, hogy elölhagynád, hogy kitisztítottad a lakást.

Borítókép forrása: Unsplash

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Hűtsd le magad egy vegán kapros töklevessel!