Minikert az erkélyen

Egy erkélyen is lehet csodás kiskertet telepíteni, csupán néhány okos tipp kell hozzá. Íme!

Szeretnél egy saját kertet a város szívében? Ha van erkélyed, néhány ügyes tippel te is kiépíthetsz magadnak egy saját kis birodalmat!

Használd ki kreatívan a helyet

Ha kicsi az erkély, használd nyugodtan a falakat. Lógass le vastag spárgával virágcserepeket, amikbe ültethetsz, de készíthetsz raklapból is falidíszt, amit telepakolhatsz növényekkel. Fonj vastag kötélből hágcsót, erre is függesztheted a kedvenc növényeidet.

Megfelelő vetőmag

Válaszd ki az erkélyednek megfelelő éghajlati viszonyokhoz való magokat. Nem mindegy, hogy napos vagy árnyékos helyen ültetsz, alaposan olvasd el a csomagolást vagy kérj tanácsot szakembertől.

Forrás: Pixabay

Ne félj keverni

Minél többféle növényt raksz egy-egy ágyásba, annál dúsabb, színesebb kiskertet kapsz. A jobban terjeszkedő, helyigényes növényeket keverd az egy szál virágokkal vagy a felfelé terjeszkedő növényekkel, így használod ki a helyet a legoptimálisabban.

Fűszernövény és csili

A fűszernövényekkel nem lőhetsz mellé, hisz ezeket a konyhában is használhatod, nincs is finomabb a friss bazsalikomnál, oregánónál, petrezselyemnél, snidlingnél. Ültess csilit, ez a fűszernövényekhez hasonlóan kevés foglalkozást igényel.

Forrás: Pixabay

Hasznosíts újra

A teraszkerted annál szebb lesz, minél több, színesebb elemmel tarkítod. Használj régi vázákat, fazekakat, kaspókat, kosarakat!

Borítókép forrása: Pixabay

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Kórházban töltötte az éjszakát II. Erzsébet – Ez volt az oka