Barion Pixel Így illeszthetjük a kültéri bútorokat a kerti növényzethez (X) – Coloré

Így illeszthetjük a kültéri bútorokat a kerti növényzethez (X)

2024. 06. 07.

Amikor kertrendezésről van szó, akkor igyekszünk a lehető legharmónikusabb teret létrehozni. Egy jól megtervezett udvar amellett, hogy közelebb hozza az embert a természethez, még egy tökéletes helyet is biztosít számunkra a pihenésre és a szabadidő eltöltésére. De vajon milyen lehetőségünk van arra, hogy harmóniát teremtsünk a növényzet és a kültéri bútorok között?

Ebben a cikkben megvizsgáljuk azokat a szempontokat, amiket nem árt figyelembe venni, ha a kinti nappalit tervezzük.

Válasszunk természetes anyagokat

Az első és legfontosabb az anyag kérdése, hiszen ha szeretnénk, hogy a Kulteributorok.hu kültéri bútorai jól illeszkedjenek a növényeinkhez, akkor nem árt természetes változatokban gondolkodni. A fa, a rattan, valamint a kőből készült berendezések egyaránt remek megoldást nyújtanak az udvar megtervezéséhez és berendezéséhez. Ezek jól illeszkednek a kerti környezethez, a természetes megjelenésük pedig még tovább tudja erősíteni a zöld oázis érzetét.

A természetközeli megjelenés elérése azért is fontos, mert a kerti növények alapvetően határozzák meg a stílust. Nem a legjobb megoldás túlzottan modern, esetleg olcsó műanyag bútorokat betervezni melléjük. Az említett anyagokkal esztétikus és környezetbarát lesz az összhatást, mint a Jacky kerti karosszék, amely lehetőséget kínál arra, hogy odakint fogyasszuk el a reggeli kávét vagy olvassunk egyet délután.

A színek harmóniája

A második fontos szempont, hogy tartsuk szem előtt a színek harmóniáját. Ha már megvannak a növények, elültettük őket, akkor azokhoz mérten keressünk kültéri bútort. A földszínek, mint a barna, a zöld, esetleg a bézs remekül passzolnak a természetes környezethez. Kontrasztot teremtenek az élénkebb árnyalatokkal, mint a sárga vagy a türkiz. Fontos azonban, hogy a színpaletta minden esetben harmonizáljon a teraszhoz közeli növényekkel.

A kerti asztalok vásárlása során az asztallapok színével játszhatunk. Itt azonban nem árt tartósabbat választani, amely bírja a rendszeres használatot, az erős napsugárzást, az esőt, a szelet. A kültéri berendezések csak akkor lesznek tartósak, ha ellenálló anyagból készülnek.

Vegyük figyelembe a kert méretét

Az összhang megteremtése és a színek, valamint az anyagok kiválasztása után nem árt átgondolni, hogy mekkora bútor fér el a teraszon. Az ideális kültéri bútor mellett kényelmesen el lehet férni, nem szűkös tőle a hely. Amennyiben kicsi a család, de gyakran fogadunk vendégeket, akkor érdemes összecsukható székekkel, asztalokkal kiegészíteni a repertoárt, így mindig lesz hely a társaság számára.

Egy kis kertben a kompakt, egyszerűbb kialakítású bútorokat érdemes elhelyezni, egy tágasabb udvarban, teraszon azonban több nagyobb berendezés is kényelmesen elfér, és még zsúfolt hatást sem kelt. A különféle méretű kerti kanapék között biztosan megtalálhatjuk a tökéletesen passzoló darabot.

/otthon/kert/igy-illeszthetjuk-a-kulteri-butorokat-a-kerti-novenyzethez-x/