Barion Pixel A megfelelő locsolótömlő kiválasztása nem is olyan egyszerű (X) – Coloré

A megfelelő locsolótömlő kiválasztása nem is olyan egyszerű (X)

2024. 05. 06.

A tavasz már itt van, a nyár is szinte megérkezett, ami azt jelenti, hogy egyre több időt tölthetünk a kertben. Ahhoz, hogy mindig tökéletes látvány fogadjon minket, a gyep, a növények is ideális állapotban legyenek, elengedhetetlen az öntözés. Ezt a leghatékonyabban a locsolótömlő segítségével lehet megoldani, de melyiket érdemes választani?

Tippek a locsolótömlő választásához

A kertészkedés során számtalan kiegészítőre és eszközre lesz szükség. A STUXI – Otthon és Kert Webáruház tömlői között a legfontosabb kellékeket is egyszerűen beszerezhetjük. Az, hogy végül melyik lesz az ideális választás, több tényező is befolyásolja. Ezek közé tartozik a kert mérete, az anyagminőség, az elérhető víznyomás, valamint a szórófejnek a típusa is. A számunkra legjobb locsolótömlő megtalálása nem olyan egyszerű feladat, de nem is lehetetlen. Kezdjük a sort a kert méretével.

Meg kell nézni, hogy pontosan mekkora területet kell lefedni és hol található a vízforrás, ez alapján már könnyebb lesz megtalálni a megfelelő hosszúságú locsolót. Nem mindegy az sem, hogy kerti csapból vagy fúrt kútból nyerjük ki a vizet. A kert mérete összességében meghatározza azt, hogy egy 50 méteres, hosszú tömlőre van-e szükség, vagy elegendő lesz egy praktikusabb, rövidebb változat.

Az alaptulajdonságokra is figyelni kell, mivel ma már a piacon különböző típusokkal lehet találkozni. Fontos, hogy olyat válasszunk, ami csavarodásmentes anyagból készült, így nem fog a tömlő összekuszálódni használat során. Keressük a legjobb ár-érték arányt, valamint minél vastagabb és erősebben szövött az anyag, annál kevésbé lesz hajlamos a törésre is. Az átmérőt colban határozzák meg a gyártók, a legnépszerűbbnek a félcolos, a háromnegyedes és az egycolos verziók számítanak. A kert mérete és a víznyomás alapján kell kiválasztani a megfelelőt. Ha például nagyobb kertről van szó, akkor az egy colos lesz az ideális.

Az a bizonyos szórófej

A legpraktikusabbnak az állítható porlasztású szórófej számít, amivel a vízpermetet az adott igények alapján tudjuk beállítani. A multifunkciós locsolópisztoly a különböző növények öntözéséhez lesz ideális, de még takarításhoz, tisztításhoz is lehet használni. A használat során mindig figyelni kell arra, hogy hogyan tekerjük vissza a tömlőt, pláne, ha egy 50 méteres van otthon.

Különböző kiegészítőkkel tehetjük kényelmesebbé a használatot

Ilyenek például a csatlakozók, amelyekkel a víznyomás megfelelő eloszlását lehet szabályozni, valamint a tökéletes illeszkedést lehet biztosítani. Elsőre egyszerűnek tűnhet a locsolótömlő kiválasztása, nem is lehetetlen feladat, de az biztos, hogy több tényezőt is számításba kell venni, ha valóban a számunkra tökéletes kiegészítőt akarjuk beszerezni otthonra. Szerencsére ma már hatalmas kínálatból lehet válogatni, így garantáltan megtalálhatjuk a megfelelő terméket.