Híresen jó kutya-gazdi történeteket mesél a Vigyél Haza Alapítvány (x)

2023. 04. 04.

Mit keresett egy kutya a laborban a C-vitamin feltalálása közben? Hogyan inspirálta Babits, Móricz és Rippl-Rónai művészetét a kutyatartás? Jobban szerette-e kutyáit Léda Adynál? Hol nyugszik Sisi kedvenc kutyája? A Vigyél Haza Alapítvány új kampányából kiderül!

A Vigyél Haza Alapítvány 15 éve dolgozik az Illatos úti, árva és sérült kutyák gyógyításáért, örökbefogadási esélyeinek növeléséért, gazdához juttatásáért.  A covid okozta „örökbefogadási boom” után, az elmúlt 2 évben sajnos újra jelentősen megnövekedett a bevitt háziállatok száma.

„Alapítványunk küldetése a kevésbé esélyes, gyakran idősebb, keverék kutyák örökbeadása, ami különösen nagy kihívás. Nem csupán a rengeteg, gazdira váró kutya miatt, de a jelenlegi gazdasági helyzetben is egyre nehezebb elkötelezett, életre szóló felelősséget vállaló örökbefogadó családot találni” – hangsúlyozta Óvári András, a Vigyél Haza Alapítvány alapítója.

2

A következő hetekben az alapítvány social média felületein mutatja be a magyar történelem leghíresebb kutyatartóit és azt, hogy hogyan tette szebbé, izgalmasabbá vagy tartalmasabbá életüket kiskedvencük jelenléte. A kampány célja, hogy rávilágítson, bármekkorát is fordul körülöttünk a világ, az állattartás öröme mindig változatlan marad.

A több mint 100 éves időszakot felölelő történetekben olyan ikonikus szereplőkről esik majd szó, mint Babits Mihály, Léda, Sisi, Móricz Zsigmond, Pilinszky János, Rippl-Rónai József vagy Szent-Györgyi Albert.

A Rippl-Rónai Józsefről szóló bejegyzésük már olvasható az alapítvány oldalán:

Örökbe fogadni híresen jó dolog – ezzel valószínűleg Rippl-Rónai József is egyetértett volna. 💙

A Vasárnapi Újság 1913-as felvételén a festőművész és nevelt lánya Anella látható kaposvári műtermük udvarán. Mellettük pihen a család Hepi névre keresztelt befogadott kutyája, aki – többi kutyájuk mellett – a művész számos festményén megjelenik.

Az egyik legismertebb Hepit ábrázoló alkotása az 1910/1911-ben készült „
Parkban festem Lazarine-t és Anellát, Hepiéknek melegük van” című mű. 🎨

* * *

🐶 Fogadj örökbe Te is: www.vigyelhaza.hu
🙏🏻 Vagy segítsd munkánkat adód 1%-ával: 18196384-1-42

Hasonlóan izgalmas történetekért érdemes figyelemmel kísérni a Vigyél Haza Facebook és Instagram oldalát május végéig. Az alapítvány az örökbefogadók mellett május 22-ig az adó 1% felajánlásokat is hálásan fogadja. További információ a www.vigyelhaza.hu/ado-egy-szazalekrol oldalon.

A kampányt médiafelületekkel többek között a Screenposter és a JcDecaux Hungary támogatta.

Bővebb információ és sajtókapcsolat:

Óvári András, a Vigyél Haza Alapítvány alapítója

E-mail: ovari.andras1@gmail.com

Telefon: +36 20 9380 380