Barion Pixel Ki mit használ, azt szagolja – Coloré

Ki mit használ, azt szagolja

2023. 04. 01.

A megannyi illóolaj között megtalálhatjuk a rovarokkal szemben hatékony fajtát, de segítheti az alvás minőségének javítását, a stresszoldást, az étvágy kordában tartását és nem mellesleg kellemes illattal tölti meg az otthonunkat.

Vírus, baktérium, pollen

Szeretnénk már a napot látni, de az eső és a vissza-visszatérő télies időjárás még nem, vagy csak nehezen engedi át a helyét. Mindez kedvez a felső légúti megbetegedéseknek és a vírusok, baktériumok terjedését is segíti.

Ebben a megfázós, influenzás időszakban még a virágzó növények pollenjeivel is meg kell küzdenünk. Az egyik fontos érzékszervünk, az orrunk, amely különösen ki van téve a szemmel nem vagy alig látható virágpornak. Bármi is okozza az orrfolyást, az orrdugulást, a tüsszögést, annak megszüntetése elsődleges célunk, mert a nyugodt éjszakai pihenést veszélyeztetik.

A megelőzésben van a megoldás

Azért, hogy ne kelljen kéthetente az orvosi rendelőt meglátogatni és ne kínozzanak a kellemetlen tünetek, tehetünk.

Párásítás

Az egyik módszer a párásítás. A felső légúti betegségekre a gyerekek fogékonyabbak és ez esetükben még életkori sajátosság. Az óvodai, iskola jelenlétet veszélyeztetik a vírusos megbetegedések. Érdemes legalább azt a helyiséget párásítani, amelyikben a gyermek alszik, mert ezzel a módszerrel felgyorsítjuk a gyógyulás folyamatát, de akár a betegségek elkerülésében is segíthet és elkerülhető a krupp vagy az asztma kialakulása.

A szoba páratartalma akkor ideális, ha 40-60% között mozog. Nemcsak a betegség kezelésében, gyorsabb megszüntetésében van szerepe a párásító eszközök használatának, hanem a megelőzésben is, így lényegénben bármikor lehet használni.

Párásítás extra funkciókkal

A párásítás csak egy funkciója az aroma diffúzoroknak. Ez az aromaterápiás eszköz tényleg párásítja a levegőt és már ezzel segíti a felső légúti betegségek gyógyulását. Az illóolaj adagolásával a szabad gyököket lebontva járul hozzá, hogy a káros gombák, baktériumok szaporodni tudjanak. Az eukaliptusz illóolaja például kiválóan alkalmas arra, hogy a gyulladt hörgőcskéket megnyugtassa, így a felső légúti betegségek esetében is nagy szolgálatot tesz. A megannyi illóolaj között megtalálhatjuk a rovarokkal szemben hatékony fajtát, de segítheti az alvás minőségének javítását, a stresszoldást, az étvágy kordában tartását és nem mellesleg kellemes illattal tölti meg az otthonunkat.

A borítókép forrása: Pexels