Barion Pixel Zökkenőmentes közlekedés kicsiknek-nagyoknak, otthon is (x) – Coloré

Zökkenőmentes közlekedés kicsiknek-nagyoknak, otthon is (x)

2023. 12. 14.

Az akadálymentes közlekedés egyre több helyen már alapvető elvárás. Az alacsony vagy padlóba süllyesztett küszöb, azonban nem csupán sokak életét könnyíti meg, vagy teszi kényelmesebbé, de esztétikus is. Egyetlen kérdés merülhet fel: műszakilag is kellően biztonságos? A válasz határozottan igen, ha az ablak- és ajtóprofilokat gyártó GEALAN most bevezetett, padlóba süllyeszthető küszöbére, a GEALAN-COMFORT®-ra gondolunk. De mit jelent a gyakorlatban mindez?

Szintcsökkentés, magas minőségben

A GEALAN-COMFORT® mondhatni válasz a jövő akadálymentességére. A prémium kategóriás küszöbmegoldás az észrevehetetlen áthaladás érdekében teljesen a padlóba olvad, alumínium felületének köszönhetően pedig látvány szempontjából is elegáns. Ez utóbbi tulajdonságával eltérő építészeti stílusokban is rugalmas alkalmazhatóságot biztosít.

A küszöb különlegessége azonban nem csak a vizuális előnyökben rejlik. A nyílászárók ugyanis minden kapcsolódó szerkezeti elemükkel otthonaink védőburkaként is szolgálnak. Ennek megfelelően pedig teljesíteniük kell a betörésvédelmi, hang- és hőszigetelési igényeket. Gondoljunk akár a legkézenfekvőbb példára: az épületek fűtésére vagy nyári hűtésére. Ahhoz, hogy a rezsiköltségek optimális keretek között maradjanak, hatékony épületburokra van szükség, amin nem szökik ki sem a meleg télen, sem a légkondicionáló segítségével megteremtett kellemes, hűvös levegő a forró napokon. A hatékony ablakokon és ajtókon túl azonban hőszigetelés szempontjából gyenge pont lehet a küszöb, főként, ha az láthatatlan kivitelezésű.

Gealan Comfort küszöb
GEALAN Comfort küszöb – Forrás: GEALAN

A GEALAN ennek megfelelően egy már létező és bevált küszöbrendszert vett az új, padlószintű megoldás alapjául. Ebből származóan a szerkezetbe lehajló tömítés került, ami több milliméteres szintkompenzációra is képes, így bejárati-, erkély- vagy teraszajtónál való alkalmazáskor hatékonyan zárja el a belső tereket a széltől és esővíztől. A küszöb alumínium felszínének egyedi kialakítása pedig gondoskodik a víz helyes irányba történő elvezetéséről.

Nem árt, ha előre gondolkozunk

A korszerű épületek tervezésénél, de felújításoknál is egyre általánosabb elvárás az akadálymentes megközelíthetőség, illetve a gördülékeny beltéri közlekedés lehetőségének, akár szó szerinti értelemben vett megteremtése. Az ilyen típusú „jövés-menést” lehetővé tévő funkciók elsorban a mozgásukban fizikailag korlátozottak számára kerültek kifejlesztésre és jelentettek megoldást, azonban, ha jobban belegondolunk a botlásveszély bárkit és mindenkit érinthet.

A korszerű épületekhez hozzátartozik a biztonság, ebből adódóan a kényelmes használhatóságú megoldások. A botlásveszély fennállása nem csak az idősebbeknek vagy a mozgássérülteknek jelenthet kihívást, de a mozgékony fiataloknak is, nem beszélve a családok apró tagjairól, akik sok esetben egy oroszlán bátorságával, de figyelmetlenül közlekednek. A GEALAN pont az ilyen felhasználói igényekre összpontosítva az új padlószintű küszöbbel egy olyan univerzális rendszert hozott létre, ami nem csak használhatóság szempontjából modern, de műszakilag is magas minőséget képvisel.

Már ma építkezzünk akadálymentesen

A szabványt már napjainkban is az alacsony küszöbmagasság jelenti, hiszen használhatóság tekintetében egyértelműen előnyösebb – nem csak a koruk miatt még vagy már nehezebben közlekedőknek.

Ha azonban még ma tovább csökkentjük ezt a szintet, úgy egy generációkon átívelő lehetőséget teremtünk meg önmagunk és családunk számára, akár 40-50 évvel későbbről beszélve. Egyszerűen, botladozásmentesen.

A GEALAN küszöbvariációk minden előnyéért kattintson IDE.

A borítókép forrása: Gealan