Barion Pixel Megépül a nyertes típusház! (x) – Coloré

Megépül a nyertes típusház! (x)

2023. 05. 02.

Pályázat útján bővíti típusházainak ötlettárát a Leier. Az anonim pályázatok közül neves szakmai zsűri választotta ki azokat, amelyek a honlapon lévő inspirációtárba kerülhetnek. A legjobbnak talált ház tervét egy építész házaspár készítette, eredetileg maguknak. Hamarosan épül a ház, lássuk honnan indul a folyamat!

A kiszámíthatóbb, jobban tervezhető építkezések iránti megnövekedett az igény az elmúlt években az építést, felújítást tervezők körében, aminek az építőanyagok árai és a kivitelezési költség terén tapasztalható bizonytalanságok mellett a szakemberhiány is az oka. Az egyik legnagyobb hazai gyártó, a Leier is felismerte ezeket az igényeket, ezért egy 14 típusház tervéből álló ötlettárat hozott létre. A különböző alapterületű, házak – melyek közül 12 CSOK kompatibilis – és 3 garázs terve a szerkezet kivitelezéséhez szükséges anyagok kalkulációjával együtt szerepel az inspirációtárban. A tervek bár csak a szerkezetek kapcsán és az anyagköltség tekintetében adnak támpontot, mégis nagy segítséget jelentenek az építést tervezőnek. Ha pedig az érdeklődő végül mégis úgy dönt, hogy a megépíti a ház saját igényeire formált változatát, és a típustervben szereplő összes Leier anyagot megvásárolja hozzá, a terveket készen, térítésmentesen megkapja. Ezekből kiindulva pedig saját építésszel már csak az épület telekre tervezésén és személyre szabásán kell tovább dolgozni.

Az Leier inspirációtárból már több ház épült országszerte.

Kerka Típusház
Kerka Típusház – Forrás: Leier

Pályázat útján bővül az inspirációs tervtár

Annak érdekében, hogy a korszerű előregyártott technológiával minél több minőségi otthon épülhessen, a Leier 2022-ben tervpályázatot írt ki gyakorló építészek és építészhallgatók számára az inspirációs tára bővítésére. Az anonim módon beküldött terveket neves szakmai zsűri értékelte, majd kiválasztotta közülük a legjobbakat, amelyek a Leier anyagokkal elkészített kalkulációjával és alkotóik elérhetőségével együtt bekerülnek az inspirációtárba. Így már 25 korszerű, jól tervezhető, kényelmes családi ház tervei között inspirálódhatnak az új otthonra vágyók. És ha valamelyik megtetszik bárkinek, annak tervezőjével is könnyen felveheti a kapcsolatot és már indulhat is a típusterv konkrét építési helyre történő igazítása.

Megépül a nyertes ház

A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt terv alapján hamarosan meg is épül az első ház, amelynek építtetői nem mások, mint maguk a tervezők.

Az első helyezett Kerka tervet ugyanis Balku Bertalan és felesége, Balku-Hodován Katalin építészházaspár jegyzi, akik saját otthonukat tervezték át Leier anyagokkal, adták be a felhívásra és nyerték el vele az első díjat. A ház építése a tavasszal zajló tervegyeztetés után pedig hamarosan kezdődik. Az izgalmas építkezést szakértők, szakemberek és maguk a tulajdonosok szemével követhetjük végig időről-időre az ÉpülAház rovatban.

Vajon milyen építőanyagok kerülnek Pencre Balkuék házához a Leier gyáraiból és milyen egyéb szerkezeti elemek mellett tették le már most a voksukat, hogy korszerű és energiatakarékos otthonba költözhessenek be hamarosan?

Leier Típusház Kínálat
Leier Típusház Kínálat – Forrás: Leier

Hamarosan jövünk a részletekkel!

Addig is érdemes szétnézni a Leier Típusházak és az Építészek típusházai között is:

https://www.leier.hu/hu/tipushazak

A borítókép forrása: Leier