DIYazott otthoni megoldások

Nem hagy nyugodni az alkotási vágy? Mit szólnál hozzá, ha nem dekorációban gondolkodnál, hanem a háztartásodban is hasznos eszközökre? Adunk néhány ötletet.

Hasznos konyhai megoldás

A kés az egyik leggyakrabban használt eszköz, amit az ételek elkészítése során a kezünkbe fogunk. Zöldségek, gyümölcsök, húsok tisztításához használatos eszközünk azonban kellően éles. Ennek köszönhetően valóban jó szolgálatot tesz nekünk, ugyanakkor legalább annyira veszélyes is, ezért tárolásához kellő figyelem szükséges. Mégis jó, ha közel van ez az eszköz. Egy házi készítésű késtároló kis költségvetésű. Ahhoz szükség van egy mélyebb fadobozra és jó sok hurkapálcikára. A dobozba belehelyezett hurkapálcák álljanak egymáshoz nagyon közel, így adnak stabil tartást a késeknek. A fadoboz lehet álló és fekvő helyzetben, a késeket csak a pálcák közé kell szúrni és máris kész a késtárolónk.

pepsi 843648 1920

Rekeszes tároló

A régi farekeszek lehetnek megunt, fészerben porosodó hasznavehetetlen tárgyak, de megtisztítva, lecsiszolva, újrafestve, vagy akár natúran is kiváló polcrendszerré állíthatók össze. A rekeszek egymáshoz rögzítése fontos, hogy stabil bútorrá váljon.

Vicces kulcstartó

Ahol gyerkőc van a családban, ott szinte biztos, hogy Lego is akad. Ha a gyermek sem bánja, akkor egy nagyobb alaplapot felcsavarozhatunk a falra, amely a kulcstartó alapját fogja adni. Ha ez megvan, akkor már csak kisebb darabokat kell keresni, amelyeket átlyukasztunk annak érdekében, hogy minden családtag kulcskarikájára fel lehessen fűzni. Ezután nincs más dolgunk, mint amikor hazaérünk, akkor a legoelemeket egymáshoz illesszük. Nincs fejvakarás és ádáz kutatás a kulcs után.

Valószínűleg egy teniszlabda is akad az otthonunkban. Az alsó harmadán vágott réssel azt érjük el, mintha szájat nyitnánk a labdának. Ezen a lyukon keresztül a falhoz lehet rögzíteni a labdát. Mintha egy fej kukucskálna abból ki. Ragasszunk rá szemeket, egy, a szájába helyezett hosszabb műanyag vagy fém lesz a nyelve, amelyre felakaszthatjuk a kulcsokat.

tool 1957451 1920 1

Gyerekszoba polcok

Az egyik megoldás szerint egy hosszabb faágra van szükség, amelyet fel kell lógatni egy szegre a két szélénél, és máris hintát kaphatnak maguk alá a gyerekek plüssállatai.

Egy másik megoldás inkább fiú szobadekoráció lehet, de a bevállalós lányoknak is tetszetős lehet. A kerekektől megszabadított gördeszka lapja adja a polc felületét. Kiváló tárolásra alkalmas felületté válhat, ha mögé látunk egy egyszerű tárgynak.

Képek forrása: Pixabay.com

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Hűtsd le magad egy vegán kapros töklevessel!