Barion Pixel Tovább dagad a botrány? A 69 éves Udvaros Dorottya újabb színészek távoznak a Nemzeti Színházból – Coloré

Tovább dagad a botrány? A 69 éves Udvaros Dorottya újabb színészek távoznak a Nemzeti Színházból

2024. 05. 11.

Az Index információi szerint Udvaros Dorottyával együtt távozik a színházból a Rómeó És Júlia című előadásban súlyos balesetet szenvedett Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia, továbbá Barta Ágnes, Mészáros Martin, Szép Domán és Szabó Sebestyén László is felmondott.

Net Gyula Az Ajto Eorifoto 5428

„Már nem vagyok tagja a Nemzeti Színháznak. Vidnyánszky Attila valóban nem hosszabbította meg a szerződésem” – mondta Udvaros Dorottya a Magyar Hangnak két nappal ezelőtt, amivel megerősítette azokat a hetek óta tartó pletykákat, miszerint 22 év után távozik a Nemzeti Színházból. A Nemzet Színésze indokként úgy tudja, a színház nehéz anyagi helyzete miatt nem kapott új szerződést.

Udvaros Dorottya után Vidnyánszky Attila is megszólalt az ügyben, aki azt állítja, továbbra is számolt a színésznővel.

Udvaros Dorottyának határozatlan idejű és élő szerződése van a Nemzeti Színházzal. Senki sem szüntetett meg tehát semmilyen szerződést. „Ahogyan annak idején Törőcsik Marinak, Dorottyának is szerződésmódosítást ajánlottam. Csakhogy amíg Törőcsik Mari dolgozott tovább a Nemzeti Színházban, és nem emelte politikai dimenzióba az ittlétét, Dorottya már régóta folyamatosan ezt teszi. 

-üzente a Nemzeti Színház igazgatója.

Udvaros Dorottyával mennek a sérült színészek

Az Index szerint távozik a színházból a Rómeó és Júlia alatt súlyos balesetet szenvedett Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia is, továbbá Barta Ágnes, Mészáros Martin, Szép Domán és Szabó Sebestyén László is beadta a felmondását.