Barion Pixel Így készítsd fel az immunrendszered a télre! (x) – Coloré

Így készítsd fel az immunrendszered a télre! (x)

2023. 02. 03.

A téli időszakban immunrendszerünknek jóval több támogatásra van szüksége, mint nyáron. Most megtudhatod, hogyan vészelheted át egészségesen a telet!

Télen, különösen év elején sokan odafigyelnek az egészséges életmódra, ezzel erősítve immunrendszerüket. Gyakoriak az olyan újévi fogadalmak is, mint a diéta, és a rendszeres mozgás. Ezek ugyan sokat segíthetnek abban, hogy legyőzzük a betegségeket, önmagában nem elegendőek, hiszen számos vitaminra is szükségünk van hozzá.

A vitaminok fontossága

Számtalan helyről halljuk, hogy milyen fontos, hogy megfelelő mennyiségű vitamint vigyünk a szervezetünkbe, ám azt nem feltétlenül tudjuk, hogy miért van rájuk szükség. A szervezetünk bár ,,önjáró”, támogatást kell neki adnunk, melyet az élelmiszereken túl vitaminok formájában tehetünk meg. A vitaminok zsírban vagy vízben oldódnak: míg az előző típust nem kell naponta pótolni, a vízben oldódóak a vizelettel távoznak, így minden nap kell fogyasztanunk belőlük, hiszen utánpótlás nélkül teljesen kiürülnek testünkből.

Így készítsük fel immunrendszerünket a télre!

Az év minden szakában ugyanazokra a vitaminokra van szükségünk, ám nyáron sokkal könnyebben hozzájutunk ezekhez az elemekhez. A nap sugarai biztosítják számunkra a D-vitamint, a rendelkezésre álló friss gyümölcsök és zöldségek pedig a többi elengedhetetlen elemmel ruházzák fel szervezetünket.

Télen nagyon fontos a mindenki által ismert C-vitamin, mely a citrusfélékben és a paprikában található meg. Mivel a felesleg a vizelettel távozik, túladagolni szinte lehetetlen, így ha biztosra akarunk menni, bátran pótoljuk! A Mivolis C-vitamin depot kapszula másképpen szívódik fel, mint a többi C-vitamin, éppen ezért hosszabb ideig látja el vele a szervezetet.

A téli időszakban szervezetünk kevesebb D-vitaminhoz jut hozzá, mint nyáron. A nagy melegben pótlásra nincs szükség, ám amikor a Nap ereje éppen csak érzékelhető, érdemes pótolni a D-vitamint. A Mivolis kalcium + D3-vitamin étrendkiegészítő tablettában megtalálható D-vitamin nemcsak a megfelelő szükségletünkről gondoskodik, hanem arról is, hogy a szintén nélkülözhetetlen kalcium beépülhessen a csontokba és a fogakba.

A télre való felkészülésben nem feledkezhetünk meg az A-vitaminról sem, amivel javíthatunk koleszterinszintünkön, de látásunk, fogaink és csontjaink egészségének megőrzésében is kulcsfontosságú szerepe van. A B-vitaminok családja is rendkívül fontos, különösen ilyenkor, hiszen számos jó tulajdonsága mellett kedélyjavító hatása is van, amire a téli szürkeségben szinte mindenkinek szüksége van.

A015.23 Colore 1 Products 1200x675px 1
A téli időszakban immunrendszerünknek fokozottan szüksége van a C-vitaminra! / Kép forrása: dm

A vitaminokat további étrendkiegészítőkkel is pótolhatjuk, így például a Mivolis tőzegáfonya kapszulával is. A tőzegáfonya kivonatának és a hozzáadott C-vitaminnak köszönhetően biztosíthatjuk immunrendszerünk normál működését, és az állandó fáradtsággal és a stresszel szemben is felvehetjük a harcot.

Ha késlekedünk azzal, hogy felkészítsük magunkat az influenza időszakára, könnyedén megtalálhat bennünket a baj. Szerencsére erre is van megoldás, ugyanis a Mivolis nátha elleni orrspray használatával pillanatok alatt kitisztulnak az eldugult orrok, de akár szénanátha kezelésében is kiváló! A benne található illóolajok gondoskodnak róla, hogy sokáig kapjunk levegőt, így a közérzetünket is javítva! Nem tartalmaz sem tartósítószert, sem alkoholt, így akár gyerekek is használhatják.

A015.23 Colore 1 Products 1200x675px 2
A vitaminok hiányát az állandó fáradtság is jelezheti / Kép forrása: dm

Míg mi, felnőttek könnyebben rávesszük magunkat arra, hogy tabletta formájában biztosítsuk a szervezetünk számára szükséges vitaminokat, a gyerekeket nehezebb meggyőznünk arról, hogy ez miért jó. Szerencsére a drogériában elérhető a kifejezetten gyermekek számára készült Mivolis multivitamin, ami édes gumimacikon keresztül juttatja be a gyerekek szervezetébe a nélkülözhetetlen vitaminokat.

Ha még szerencsések is vagyunk és elkerül minket a nátha, akkor is előfordul, hogy érezzük a torkunkat egy kicsit kaparni. Ebben az esetben egy kifejezetten télies ízvilágú cukorkával vészelhetjük át a kellemetlen tüneteket. A C-vitaminnal gazdagított Mivolis cukorka erdei méz és gyömbér finom párosát sűrítette magába, ezzel is gondoskodva arról, hogy torkunk számára megnyugvást adjon.

  1. Tudta?
A015.23 Colore 1 Products 1200x675px 3
A méz és a gyömbér együttes erejével győzhetjük le a kaparó torok kellemetlen tüneteit. A gumimaci akkor a legjobb, ha vitamin is van benne! / Kép forrása: dm

Borítókép forrása: dm

/mindig-megeri/igy-keszitsd-fel-az-immunrendszered-a-telre-x/