Karsa Tímea cikkei

,,Valamire csak jó lesz” – avagy mikortól kóros a gyűjtögetés?

Karsa Tímea - 2022.01.27

Sokan hajlamosak vagyunk olyan dolgok gyűjtögetésére, amikre valójában soha nem lesz szükségünk, mégis foglalják a helyet, hiszen sosem lehet tudni, hogy nem adódik-e olyan alkalom, amikor mégis jól jön. ,,Valamire csak jó lesz” – honnantól számít kórosnak ez a hozzáállás?

Focaccia, ahogy az olaszok készítik! (Videóval!)

Karsa Tímea - 2022.01.25

Olaszországban leginkább előételként vagy szendvics-alapanyagként fogyasztják a focacciát. Az éttermekben általában az étkezés elején kapunk belőle, rendelésre nem szoktak készíteni. Szerencsére ezentúl nem is leszünk rászorulva, mert itt ez a fantasztikus recept, ami alapján pont olyat készíthetünk, mint az olaszok!

Elhunyt Csollány Szilveszter

Karsa Tímea - 2022.01.24

51 éves korában hunyt el az olimpiai bajnok tornász, Csollány Szilveszter.

A 4 legszebb filmes konyha – Te melyikben főznél?

Karsa Tímea - 2022.01.24

Sok filmben láthatunk impozáns családi házakat, csodás konyhákkal. Visszaemlékeztünk különböző filmélményeinkre, és összeszedtük azt a négy konyhát, ami a legjobban megragadott bennünket.

Így alakultak ki a konditermek

Karsa Tímea - 2022.01.24

Azt gondolhatnánk, hogy a konditerem a modern kor vívmánya, hiszen az ülőmunkák elterjedésével az embereknek igénye van arra, hogy megmozgassák testüket az egész napos ülés után. Ennél nagyobbat nem is tévedhetnénk: a konditermek ugyanis már réges-rég megjelentek.

Karsa Tímea további cikkei