Barion Pixel Hihetetlen: emiatt volt fájdalmas az együttlét (x) – Coloré

Hihetetlen: emiatt volt fájdalmas az együttlét (x)

2023. 08. 08.

Most már tudom, hogy komolyan kell venni, ha egymás után több alkalommal is fáj a testi szerelem – nem szabad engedni, hogy kettőnk közé álljon bármi. Még a hüvelygomba sem. Ehhez pedig bátran és nyíltan kell beszélni arról, ha valami nincs rendben.

„Komoly gondokat jelezhet a fájdalmas együttlét…” – hát, nem mondom, megijedtem, amikor csupa ilyen találatot dobott ki a kereső a legrettegettebb kérdésemre. Ferivel ugyanis az utóbbi időben nem mentek simán a dolgok az ágyban, pedig a kapcsolatunk másfél év után is olyan szenvedélyes volt, mintha csak nemrég ismerkedtünk volna meg. Csak hát bennem valami megváltozott. Nem tudtam, mi történhetett, de ami korábban örömöt okozott, az újabban leginkább csak fájt. És ezt valamiért nem volt bátorságom Ferinek elmondani.

Bonyolult megközelítés, egyszerű probléma

Lelki okokra gyanakodtam, úgyhogy sok mindent kipróbáltam, hogy feloldjam magamban a blokkokat: elkezdtem meditálni, új stresszkezelési módokat megtanulni, és végső kétségbeesésemben már az is eszembe jutott, hogy felkeresek egy szexológus szakembert, esetleg egy párterapeutát. Utólag már tudom, hogy sokkal egyszerűbb volt a megoldás, mint valaha gondoltam volna.

Nőgyógyásszal beszélni a szexről?

Teljesen biztos voltam abban, hogy a kapcsolatunkban, illetve a lelkemben kell keresni a fájdalmas együttlétek okát, úgyhogy nagyon meglepődtem, amikor Zsófi, a leggyakorlatiasabb barátnőm felvetette, hogy jó lenne nőgyógyásszal is kivizsgáltatnom magam. Bevallom, ez a kézenfekvő lehetőség bennem fel sem merült, hiszen nem volt olyan panaszom, amivel az emberek nőgyógyászhoz szoktak fordulni – nem volt rendellenes folyásom, sem viszkető, égő érzésem. Nem tudom, ki hogyan van vele, de nekem eszembe sem jutna a vizsgálószékben a szerelmi együttléteim minőségét elemezgetni…

Zsófi erre elmesélte, hogy ő is az éves rákszűrésekor hozakodott elő azzal, hogy az utóbbi időben fáj neki az együttlét. Erre mondta azt neki az orvosa, hogy majd a kenetvétel eredményéből minden kiderül, de valószínűleg gombás hüvelyfertőzése van. Bár a hüvelygombáról a legtöbbeknek a sárgásfehér, túrós állagú folyás és a kínzó viszketés jut az eszébe, sok esetben a fertőzés első jele a fájdalmas együttlét.

Ez történik, ha felborul a hüvelyflóra egyensúlya

Hitetlenkedve hallgattam a barátnőmet, aki fejtegetni kezdte, hogy a megváltozott pH miatt a hüvelyben szaporodó Candida-gomba kezdetben csak mikroszkopikus, de fájdalmas sérüléseket hozhat létre a hüvelyhámon, amelyek először az együttléteket keserítik meg. Ez elég logikusnak hangzott. Ahogy hallgattam Zsófit, egyre biztosabb voltam abban, hogy nem a Ferivel való kapcsolatunkban van zavar, hanem a hüvelyflórámban, és ettől kicsit megkönnyebbültem.

Segített a Micovag Plus

Zsófi azt ajánlotta, hogy menjek el orvoshoz, és addig is kezdjem el használni a Micovag Plus hüvelykúpot kiegészítő kezelésként – neki is ez a vény nélkül kapható kúp segített mérsékelni a panaszait. A komplex összetételű Micovag Plus tejsavtartalma révén helyreállítja a hüvely egészséges pH-értékét, hogy a megfelelően savas közegben ne szaporodhasson tovább a Candida. Bár nálam még nem jelent meg a jellegzetes kínzó viszketés és a szeméremtájéki kivörösödés, a Micovag Plus erre is jó: kamillakivonatot, azaz bizabololt tartalmaz, ami csillapítja a viszketést és az égő érzést.

Már csak az volt hátra, hogy felkeressem az orvost és beszéljek Ferivel – ugyanis addig szó sem lehetett összebújásról, amíg nem jöttem helyre odalent. A kenetből az orvosom valóban enyhe hüvelygombát diagnosztizált. Meglepő módon mindkét beszélgetés könnyebb volt, mint hittem, és az orvosom és Feri is nagyon megértőek voltak a problémámmal kapcsolatban. Hiába: néma gyereknek anyja sem érti a szavát.

Micovag Plus
Micovag Plus – Patikában, vény nélkül kapható gyógyászati segédeszköz / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A borítókép forrása: Pexels

/intim-titkok/hihetetlen-emiatt-volt-fajdalmas-az-egyuttlet-x/