Barion Pixel Öt bosszantó probléma, amelyekbe az utazó belebotlik, ha szállást foglal – Coloré

Öt bosszantó probléma, amelyekbe az utazó belebotlik, ha szállást foglal

2020. 11. 24.

Koszos pohár, lenyomatos lepedő, ragacsos távirányítók – ez csak a jéghegy csúcsa.

Bizonyos ár fekvésű és típusú szállások, amelyek sokszor a képek alapján csalogató képet festenek magukról, a valóságban még magukon hordozzák a nemtörődömség és a szocreál nyomasztó kézjegyét a berendezést, illetve a tisztaságot tekintve. Közös ismertetőjegyüket össze is gyűjtöttük.

Akinek nem inge, az nem veszi magára, tartja a mondás, és azért örömmel konstatálható, hogy kishazánk is igyekszik szakítani jellegzetes, szocreál időszakot idéző berendezéssel, vendégfogadási mentalitással a legfrekventáltabb helyeken. De van, ahol még mindig az apróságokon spórolnak. Ezek legékesebb példáit szemléztük.

U20 ot dolog

Függönyök, sötétítők, világos reggelek

Nem tűnhet hatalmas problémának, viszont egy napos nyári reggelen az ember mit meg nem adna egy redőnyért vagy sötétítőért. Sok helyen sajnos spórolnak a függönyvásárláskor és átlátszó, világos színű drapériákat választanak, ami mindenre jó, csak a funkciójának betöltésére nem. Megoldás gyanánt az utazó egyetlen dolgot tehet, ha nem akar verőfényes napsütésre ébredni a nyári időszakban már hajnalban: szemmaszkot visz magával.

Ha a szemmaszk nem opció, a bőröndbe be lehet készíteni egy vastagabb anyagot, amit az ablak elé tehetünk, habár ezutóbbi nem túl életszerű.

Visszhangzó, zajos folyosók

Örök klasszikus, és nyilván az ember nem fog minden ordibáló, ajtócsapkodó és ajtónyekergető vendéghez odamenni, hogy halkabban. Ezutóbbi pedig sajnos az olcsóbb balatoni szállodákban gyakran előfordul. Egy kis odafigyeléssel ezeket a zavaró problémákat orvosolni lehetne, de amíg a személyzet és a tulajdonos nem lép, az egyszeri utazó annyit tehet, hogy kér egy másik szobát, hátha ott jobb a folyosó helyzet vagy visz magával egy pár füldugót.

A közös Wifinek túrós a háta

Meglepő módon a legjobb szállodákban is előfordul, hogy lassú a Wifi, vagy hogy fizetni kell érte. Megoldás: ha van rá lehetőséged, vigyél magaddal hordozható mobil-WiFit. Pár ezer forint, és ha éjszaka nem tudsz aludni, még mindig szörfölhet gondtalanul a neten.

Hiányzó mini hűtő

Előfordul, hogy nincs, habár ez inkább az olcsóbb árfekvésű szálláshelyekre igaz. Mini hűtőre pedig az esetek túlnyomó részében igenis szükség van! Megoldás gyanánt a minibárt kell célkeresztbe venni, pakoljuk ki a benne található italokat, és azokat amelyek nem romlanak, majd töltsük fel a saját kis túlélőkészletünkkel azt. Az utazás befejeztével a rituálé megismétlődik, és gond letudva.

Ősrégi ágytakarók és lepedők, a jó alvás gátjai

Örökzöld probléma, ami mindkét fél számára kínos. Odamenni reklamálni, hogy koszos a lepedő, olyan mintha darázsfészekbe nyúlna az ember. A reakció általában az, hogy kicserélik, viszont az utána következő szúrós pillantások nem maradnak majd el a személyzet részéről. Így mielőtt az ember foglalna, a létező összes oldalon csekkolja le a helyet, ahova menne, hogy minél több vendégértékelést elolvashasson.

Forrás: Pixabay.com

0 /eletmod/utazas/ot-bosszanto-problema-amelyekbe-a-hazai-utazo-lepten-nyomon-belebotlik-ha-szallast-foglal/