Barion Pixel Szerelemre fel: 6 ok, amiért könnyebben ismerkedünk nyaraláskor – Coloré

Szerelemre fel: 6 ok, amiért könnyebben ismerkedünk nyaraláskor

2024. 05. 21.

Fogadjunk, hogy kapásból tudsz öt olyan filmet mondani, ami egy nyári románcról szól, sőt, lehet, hogy neked is volt már olyan kapcsolatod vagy futó kalandod, ami egy nyaralás során szökött szárba. Vagy ha nem a szerelem talált rád egy idegen országban, akkor barátokat, jó ismerősöket szereztél vakációd során. De miért van az, hogy nyáron, különösképp pedig egy utazás, nyaralás során könnyebben ismerkedünk, mint a „szürke” hétköznapokon?

Vakációzni az ember (általában) pozitív attitűddel érkezik

Ezt a pontot nemigen kell magyarázni, hiszen a nyaralás lényege a pihenés, kikapcsolódás, új élmények szerzése, miközben magunk mögött hagytuk a munkát és kötelességeket egy időre. Így hát magától értetődik, hogy jókedvvel, lelkesen érkezünk meg úticélunkhoz, és ha már megvan egy alapvető pozitív hozzáállás, azt megérzik rajtunk mások is. Te is jobb szeretsz egy vidámságot árasztó emberrel beszélgetni, nem?

Szabadságra mész kicsit az otthoni életedből és személyiségedből

Nyaraláskor nem Anna vagy, az irodai dolgozó, hanem Anna, aki Malagában korzózik, hűtőmágnest vesz az otthoniaknak, jegeskávét iszik és magába szívja a spanyol kultúrát. Persze nem vetkőzünk ki ilyenkor teljesen önmagunkból (remélhetőleg), de nyitottabban állunk a dolgokhoz. Míg lehet, hogy itthon nem elegyednél szóba a buszon senkivel, addig egy külföldi út során megteszed. A hétköznapokon nem teheted meg, hogy minden este bulizni menj, hiszen másnap kelni kell, de a nyaralásban az a szép, hogy senki sem szól rád, ha délelőttig alszol. És ha már buli….

0 /eletmod/utazas/konnyebb-szerelem-ismerkedunk-nyaralaskor/