Barion Pixel Célkeresztben Amszterdam: öt olcsó szállás 35 ezer forint alatt – Coloré

Célkeresztben Amszterdam: öt olcsó szállás 35 ezer forint alatt

2020. 11. 24.

Az „észak Velencéjének” is hívott, holland város nyüzsgő éjszakai élettel és lélegzetelállítóan szép csatornákkal, történelmi műremekekkel, és kihagyhatatlan városrészekkel kecsegtet. Ha csak a szállás ára tartott vissza eddig, akkor már mehetsz is csomagolni, miután a koronavírus-járvány lecsengett.

Egy hétvégi kiruccanás, netán stresszmentes get away hétvége? Amszterdam kiváló úti cél, elvégre annyira sokszínű a város, hogy a gasztronómia szerelmeseitől az élvezethajhászokon át, a történelem szakértőinek is tartogat meglepetéseket.

U11 Amszterdam

Gát az Amstelen

Az Amstel folyó torkolatánál, az IJ partján fekszik. 1813 óta Hollandia fővárosa. Nevének jelentése: „gát az Amstelen”. A várost a XVII–XVIII. századi iratok Amstelerdam néven említik. A város az Északi-tengeri-csatorna révén összeköttetésben áll az Északi-tengerrel. Több mint száz csatornával, 207 négyzetkilométer kiterjedésű öböl és kikötőmedencével, és számtalan olcsó szállással vár. No de merre keresd a pénztárcabarát hoteleket?

Mr. Jordaan hotel

Egy kétágyas szoba, már jócskán 100 euró alatt foglalható, ezen kívül a hotel nem rendelkezik rossz értékelésekkel a két legnagyobb hazai szállásközvetítő oldalon, így kíváncsi kalandoroknak egy hétvégére pont megteszi.

Nova Apartments

Még kedvezményesebb áron kínál szállást, mint az előbbi. Egy éjszaka ára 92 euró, amiért egy stúdió apartman jár, azaz egy kis alapterületű apartman, mely leginkább egy garzonlakásra emlékeztet. Egy légtérben található a nappali, a hálószoba, a konyhasarok, a fürdő pedig le van választva.

Amsterdam-Buitenveldert Apartment

84 euró/éjszaka. Ennyiért foglalhatunk a szállást a gyönyörűen felújított apartmanban, ami az Amszterdam-Buitenveldertben található. Közel a villamos, a metró és az éjszakai tömegközlekedési csomópontok is a közelben vannak. A városközponttól öt percre a RAI Kiállítási Központtól pedig egy kellemes sétára helyezkedik el.

Amstel River Design Houseboat

Minden megvan benne, ami egy igazi high-end stílusú szálláshoz szükségeltetik. Modern berendezés, látványos enteriőr, mindez egy 50 méteres hajón. 75 euróért éjszakénként főleg megéri!

Hollandia művészeti, kulturális terén Amszterdam szerepe vitathatatlan. Számos színház, múzeum található itt, leghíresebb az 1885-ben épített Rijksmuseum, ahol többek között Rembrandt és Vincent van Gogh munkái láthatók.

A múzeum 2008-ig felújítás alatt állt, ezalatt a gyűjteménynek több másik múzeum adott otthont. Megemlíthető még a Trópusi Múzeum, amely kiállításait a forró égöv témáinak szenteli, valamint a hajózástörténeti múzeum, a holland tengerjárókkal együtt. Híres épület még a Rembrandt-ház, valamint a Prinsengracht 26. sz. ház, ahol Anna Frank írta naplóját a német megszállás éveiben.

Itt látható a világhírű sörfőző cég, a Heineken múzeuma, amit az első Heineken sörgyár épületében alakítottak ki. Ez bemutatja a cég történetét, emellett a sör gyártásának technológiájába is beavatja a laikusokat. A város vigalmi negyede, a piroslámpás negyed szintén ismert turistalátványosság, nem csak a kínált, máshol illegális szórakozások fogyasztóinak, hanem a hangulat iránt érdeklődő kívülállók számára is.

Forrás: Pixabay.com