Barion Pixel Az igazi wellnessélmény télen egy alpesi szállodában (X) – Coloré

Az igazi wellnessélmény télen egy alpesi szállodában (X)

2023. 12. 13.

Ahogy beköszöntenek a borongós, szürke téli napok, úgy esik egyre jobban egy forró vízzel teli kádban való megmártózás. Főleg, ha egy stresszes munkanapon vagyunk túl. De nem kell, hogy ez csak az estékre és az otthonunkra korlátozódjon, ha befizetünk egy olyan pazar üdülésre, amelynek minden pillanata feltöltő erővel bír.

Wellnessezés napokon át

Ha megtekintjük az osztrák Hotel OTP Birkenhof**** wellness-spa oázisának szolgáltatásait, láthatjuk, hogy bőven van mód rá, hogy a fürdőrészlegen kipihenjük magunkat, relaxáljunk és feltöltődve hagyjuk majd el a szállodát. A medencékben úszhatunk, majd kipróbálhatjuk a szaunarészleget, annak különböző izzasztó kabinjait. Van, aki a tradicionális finn szaunára esküszik, mások inkább a kevésbé forró infraszaunában ücsörögnek, várva a jótékony hatásokra.

A wellness azért csodálatos dolog, mert egyszerre hat testre és lélekre, fizikailag és szellemileg egyaránt. Ha az egyik területen beindít egy változást, az már ki fog hatni a másikra is. Így pl. az izzadással elindulnak olyan méregtelenítő folyamatok, amelyek irányítják minden szervrendszerünket. Egy kiadós szaunázás után kellően fáradtak és éhesek leszünk, így nagyon jól fog esni a szálloda fergeteges gasztronómiai kínálata is, melyben egyaránt élvezhetjük a helyi és nemzetközi specialitások mellett a magyaros ízeket is.

Kényeztető szolgáltatáscsomagok

A wellnessezéshez szorosan kapcsolódnak a masszázsok, különféle arcpakolások, amelynek igen széles skáláját ismerhetjük meg a Birkenhof szállodában. Ezért a sokak által ismert hétvégi wellness-kiruccanás helyett itt nagyon ajánlott legalább egy hetet eltölteni és minél több fajta kezelést kipróbálni.

A masszázs már évezredek óta részét képezi bizonyos kultúrák mindennapjainak. A Birkenhofban számtalan típusát megismerhetjük, és kiválaszthatjuk, hogy melyik az, ami az adott fizikai és lelki állapotunknak a leginkább megfelelő. Arra is van lehetőség, hogy olyat válasszunk, amelyik csak egy testrész masszírozását takarja, de mód van teljes testmasszázsok igénybevételére is. Csoportosítani lehet a masszázskategóriákat aszerint is, hogy milyen erősségű a testre kifejtett nyomás.

A szálloda speciális szolgáltatásai közé tartozik pl. a csokoládés masszázs, ugyanis vannak olyan masszázsfajták, amelyek alkalmaznak kiegészítő folyadékokat is a masszázsolajon kívül. Elérhetők a hotelben komplex masszázscsomagok is, amelyek több különböző fajta kezelést tartalmaznak.

Arcpakolások és egyéb eljárások

Megtalálhatjuk a szálloda wellnesskezelések palettáján még a reflexológiát, a peeling kezeléseket, a fülgyertyázását, a fényterápiát. Az arcpakolások körében válogathatunk a frissítő, a kollagénmaszkos, a thalasso típusú és a keleti szépítő arcmasszázsok között. Ha már régóta nem volt módunk eljutni egy pedikűröshöz, akkor arra is kérhetünk egy időpontot, akárcsak a manikűröshöz. Ha megtetszett a Birkenhof valamelyik ajánlata, keresse a szálloda munkatársait és foglalja le most téli pihenését!